Kraslice pastelové s ornamenty Dekorace

Také nemůžete sehnat bílá vajíčka a přesto toužíte po světlých, něžně pastelových kraslicích??? Mám pro vás jednoduché řešení…. Původně jsem si připravila na práci jemnou pískovou pastu a hrubý podklad pro lazurovací barvy Home Art – GROB. Dále akrylové barvy na tónování a bílou textilní barvu nalitou do lahvičky s hrotem.   Po prvních pokusech jsem nakonec všechny kraslice udělala pomocí hrubého podkladu GROB HomeArt, protože s pískovou pastou se špatně pracovalo. Naopak práce s hrubým podkladem pro lazurovací barvy byla snadná. Stačilo podklad jemně natónovat.   Poté nanášejte pomocí kousku houbičky.   Tmavší vajíčka potřebují dvě vrstvičky, aby vůbec neprosvítala skořápka. 

 Na zaschlou barvu malujte pomocí barvy v lahvičce s hrotem.

Použila jsme textilní bílou barvu, sice by stačila akrylová, ale nechtělo se mi ji nalévat do lahvičky, když jsem měla bílou textilní po ruce.

   Hrajte si s motivy, osvědčené jsou květinové vzory, krucánky a opět přijdou ke slovu i osvědčené tečky.   Pastelové barvy působí něžně a hrubý povrch jim dává zvláštní půvab… určitě vyzkoušejte….

 

Komentáře