Bílá textilní kontura Ostatní / Textilní nápady

Často od vás dostávám maily s prosbou jakou bílou konturou maluji své oblíbené tečky. 

Nejedná se v podstatě o konturu. Používám stejnou textilní barvu jako na malování. Díky tomu získávám konturu, která se krásně dostane až do vlákna a tudíž se při praní neolupuje a dobře drží.

Budete potřebovat bílou textilní barvu (ta na obrázku se již do ČR nedováží, ale stejnou službu udělá bílá textilní barva Arte Miss ), prázdnou lahvičku a hrot 0,5mm. Vše samozřejmě můžete objednat v našem e-shopu. 

  Do lahvičky nalijte bílou textilní barvu. Chce to trošku trpělivosti, dobré je lahvičku před naléváním zmáčknout a poté pustit, aby barvu jakoby vcucla.   Poté na původní plastový hrot lahvičky, který má průměr 1 mm našroubujte kovový hrot 0,5 mm. Dělá se to tak, že kovový hrot, který je samořezný, nasadíte na plastový a několikrát otočíte – hrot se do plastu „zakousne“ a pěkně drží. 

 Důležitou součástí hrotu je tenký drátek, který zasunete vždy do hrotu, když nemalujete, aby v něm nezasychala barva. Tento drátek je nejztrátovější věc, kterou znám…. i když si na něj vždy hned po vybalení přiváži něco nápadného…

Přesto se mi stále ztrácí…. vám přeji, aby jste jej neztratili…. a dobrá rada: kovový hrot nesundavejte, nechejte jej na lahvičce natrvalo, protože stálým sundaváním a nandavání by se vám plast na hrotu „vykousal“ a už by to pak nešlo našroubovat….

napady_trika_p1170669

 

Komentáře