Milenčina srdíčka Moučníky

Recept mám od své tchýňky Milenky a proto ten název… ona tomuto receptu říká prostě ořechové a vykrajuje libovolné tvary…. já jsem zvolila srdíčka. Byť se snažím dodržovat přesně recept, pokaždé vzájemnou ochutnávkou zjišťuji, že každá máme jiný výsledek…. ale obě velice chutný… 🙂 
300g hladké mouky, 100g mletých vlašských ořechů, 150g Hery, 100g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 vejce, půl bal.prášku do pečiva, citr.kůra a citr.šťáva z půlky citronu.
Vypracované těsto rozválejte, nechejte přes noc odpočinout v lednici a vykrajujte srdíčka. Upečte. 

 Do krému se používají také ořechy – lískové. A pokud chcete mít krém krásně bílý, bez slupek, zkuste se jich zbavit. Je to velice jednoduché… poté co dopečete poslední várku pečiva, vložte do trouby ořechy, které jste nasypali do hlubšího plechu vystlaného peč.papírem.

Po chvíli uvidíte, že slupka na ořeších praská…

 

 Vyndejte a přesypte do vlhké utěrky, zabalte a promněte… slupka se z ořechů krásně sloupe.

No řekněte, jak by se vám líbilo jíst takovou hromadu slupek???

 
A takto krásně vypadají…. 

Připravte si krém z  60g másla, které utřete s 30g moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem, 50g mletých ořechů, 2 lžícemi vaječného koňaku (já dávám můj domácí bejlíííz).

Krém přendám do sáčku (nejraději používám tyhle zavírací) a ostřihneme jeden spodní růžek.

 
Nanášení krému nebo marmelády do pečiva pomocí sáčku je mnohem jednodušší a rychlejší než mazání nožem. Krém dávejte do středu pečiva, přimáčknutím druhým kusem se krásně rozmaže.
Po slepení dejte pečivo na hodinku do lednice, lépe se vám bude namáčet, nehrozí rozpadnutí. Namáčím do čokolády tak, že vrchní stranu rychle namočím. 
Odkládám na pečící papír a zdobím kousky ořechů… 
A tady jsou… nejlepší jsou opět samozřejmě pár dní rozleželé….
Tip 2010: tentokrát jsem srdíčka ozdobila kytičkami z potahovací hmoty, kterou jsem měla v mrazáku… stačilo ji dát na chvíli do mikrovlnky, vyválet a vykrajovat…. a na zbytek jsem použila  barevný máček….

 

Komentáře