Slané tyčky Domácí pekárna

  Zkuste si vyrobit doma skvělé tyčky třeba k vínu… nebo prostě jen tak 🙂 

 

 

 V domácí pekárně si zadělejte a nechejte vykynout  těsto z

400g hladké mouky

100ml mléka a 100ml vody 

2 lžiček soli 

1 lžičky cukru 

1/2 kostičky čerstvého droždí nebo přiměřené množství sušeného 

 

 

 

    Těsto vyválejte na placku cca 7mm silnou a nakrájejte na pruhy cca 1cm široké. Proužky přendavejete na plech vystlaný pečícím papírem, chytněnte prsty za oba konce a každou rukou točte na opačnou stranu a vytvořte zatočený tvar jak vidíte na obrázku. Konce musíte maličko zamáčknout, tyčky mají maličko tendenci se rozmotávat 🙂 
     Nechejte na plechu ještě asi dvacet minut dokynout, poté potírejte mlékem (pokud máte rádi česnekovou chuť tak do mléka ještě přidejte jeden utřený stroužek česneku) a posypte dle chuti – sezamem, mákem apod. 
     Pečte v rozehřáté troubě na 180st cca 20 minut – kontrolujte podle barvy, tyčky by měly být pěkně zlatavé, hodně křupavé, uprostřed zůstane jen maličko měkkého těsta, vlastně skoro žádné 🙂 

 

 

Komentáře