Sádlo z domácí pekárny Domácí pekárna
  Přiznám se, že domácí sádlo miluji, ale nikdy mne předtím nenapadlo si jej udělat doma – nějak mne odrazovalo míchání horkého tuku na plotně a vůbec vše kolem toho (jak jsem měla v paměti od babičky z dětství). Poté co jsem pořídila domácí pekárnu a zjistila, že v ní lze vyškvařit sádlo, neváhala jsem….  
  Jediné co pro výrobu skvělých škvarečků budete potřebovat je kilo sádla z řeznictví. To nakrájejte  na malé kostičky – já mám ráda opravdu drobné škvarečky – takže krájím na cca 6x6mm. 
   

Nakrájené sádlo dejte do do pekárny, do které dejte, pokud máte možnost výběru, větší  hnětací háky. 

Pokud pracujete s kilem sádla není třeba zakrývat nádobu, nestříká to… myslím ale, že by se do pekárny Harmony od Ety (kterou právě mám) vešla i dvě kila sádla, ale v tu chvíli bych vršek pekárny zakryla alobalem, aby sádlo nestříkalo dovnitř pekárny.

   

Zapněte program DŽEM, zavřete víko a máte na hodinu a dvacet minut volno 🙂

     Takto to vypadá těsně před skončením prvního cyklu.
   

Po skončení prvního cyklu se mi zdály škarky dost světlé a tak jsem slila dvě třetiny sádla přes cedník do plastové krabičky a škvarky vrátila zpět a pustila program ještě jednou. Uvidíte sami podle barvy škvarek na jak dlouho budete muset pustit druhý cyklus znovu. 

   

 Před koncem přidejte  lžíci mléka (pozor začně to hrozně bublat, hned zakryjte víkem).

Nechejte dojet druhé kolo programu a po chvíli odstatí slijte sádlo přes cedník. Sádlo nesolím.

 

Ale škvarečky pěkně osolím a promíchám… kdo má rád teplé, může se ihned pustit do jídla… já ale raději nastudeno se sádlem na čerstvě upečeném chlebíku.

Ten můžete dát péci do pekárny, nádobu nemyjte, máte ji pěkně vymazanou sádlíčkem a chleba bude provoněný.

    Tak a můžete mazat… mňam… ani jsem nevydržela pro fotografii a musela zakousnout…. lahoda… 
     a pro manžela ještě posypat cibulí.

Komentáře