Zamotané bulky Domácí pekárna
  Zkuste jednou zamotat místo rohlíků bulky… a na závěr vám ještě poradím jak upéci ráno čerstvé pečivo bez toho, aby jste vstávali o dvě hodiny dříve… 
 

Vtip těchto bulek není ani tak v receptu, ale ve způsobu zamotávání. 

V pekárně jsem si zadělala těsto na své oblíbené rohlíky s medem, rovnou je zadělávám z dvojité dávky… no a když jsem jich zamotala dva plechy tak mne napadlo, že ze zbytu těsta zkusím něco jiného… 

ono se ne nadarmo říká, že byť z jednoho těsta, tak jiný tvar chutná jinak… 

  Kousek těsta jsem rozválela a miskou vykrajovala kolečka – samozřejmě že by šlo válečkem rozválet celé těsto, ale nechtěl se mi vytahovat váleček 🙂 
 

Doprostřed kolečka jsem postavila malou skleničku a nakrojila jsem kolečko až k ní na šest nebo sedm dílků – jak vám to vyjde… 

Lze samozřejmě použít nůž, ale na vál, který používám by se neměl nůž používat, takže já krájím plastovou stěrkou s ostrou hranou. 

  Poté každý dílek přetočíme o 180s. Postupujeme popořadě a přetáčíme vždy na stejnou stranu. 
  Hotovou bulku přendáme na plech vyložený pečícím papíre. 
  Na plechu ještě necháme ještě 20 minut dokynout.
  Poté potřeme slanou vodou a posypeme strouhaným sýrem.
 

Pečeme na 180st do  zezlátnutí.

TIP: Pokud chcete mít ráno čerstvé pečivo, zadělejte jako já večer z dvojnásobné dávky – půlku upečte rovnou k večeři a druhou půlku zamotejte, naskládejte na plechy, potřete slanou vodou, případně posypte sýrem, semínky apod. a dejte do lednice. 

Ráno stačí zapnout troubu a po zahřátí šoupnout plechy rovnou do trouby a za chvíli vám to doma voní jako v pekařství…. 

 

Komentáře