Holubinkové škvarky Recepty / Rychlé večeře / vegan

Ještě stále v lese rostou houby, možná je tento víkend ale poslední, kdy ještě můžete v lese nějaké najít, protože klesající noční teploty nepřejí růstu hub. A pokud umíte rozpoznat holubinky, tak se určitě po nich v lese podívejte, protože vás naučím jednoduchý, ale velice chutný, recept. A pokud holubinky neznáte, zkuste do lesa s sebou vytáhnout někoho, kdo ano. Já děkuji Jarce Dominové z Českého Krumlova, která mne do tajů holubinek zasvětila.

Budete potřebovat: holubinky zelené, mandlové nebo ty, které bezpečně poznáte a natrháte si v lese, olej, sůl, drcený kmín

Našly jsme i pár jiných, ale holubinky byl náš cíl….

Troufám si říct, že tyhle už rozpoznám, ale určitě budu příště ještě konzultovat… možná ještě mnoho dalších příště… .

Holubinky očistěte, nohy nepoužívejte, jsou hodně tuhé a na škvarky se nehodí. Kloboučky můžete lehce oloupat nebo stačí jen očistit vlhkým hadříkem. Nakrájejte vše na kostičky cca centimetr na centimetr.

A pak už je to fičák. Do pánve si dejte olej a nešetřete jím. Nechte jej rozehřát a vsypte nakrájené holubinky. Osolte, přidejte drcený kmín a restujte do zlatova. Užívejte si tu vůni.

Mezi tím si připravte talíř s papírovou utěrkou a na něj z pánvičky vyndávejte uškvařené holubinky.

Nejlepší jsou jen s čerstvým pečivem (které jsem neměla a tak přišly zavděk toasty) a zeleninou, ale můžete jimi posypat různé pokrmy, tak jako se to dělá se skutečnými škvarky.

A ještě tip na závěr. Olej z pánve nevylévejte, ale přeceďte přes jemný cedníček a použijte dále. Za pár minut, které trvá smažení škvarečků se nestihne přepálit a navíc získá skvělou chuť….

Dobrou chuť přeji

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *