Zapečené gnocchi se špenátem Hlavní jídla
Toto jídlo je naše oblíbené z jedné pizzerie a tak jsem si po několikanásobném prozkoumání při konzumaci řekla, že jej zkusím udělat i doma… a povedlo se tak, že manžel byl naprosto nadšený… takže snad bude chutnat i vám 🙂
Připravte si kuřecí maso, smetanu na vaření, čertvé nebo zmrazené špenátové listy (ne protlak), česnek, chlazené bramborové noky neboli gnocchi 🙂
Kuřecí maso nakrájejte na kousky, naložte na hodinku (ale nemusí být, pokud spěcháte) do směsi koření a oleje – výborné je směs koření Gyros. Poté zprudka opečte na pávičce. Do zapékací mísy dejte gnocchi a na ně opečené kuřecí maso.

Do výpeku po masu dejte povolené špenátové listy (pokud jste použili mražený jako já) nebo čerstvé překrájené špenátové listy spařené vařící vodou. Osolte, opepřete a zalijte smetanou. Nakonec přidejte několik stroužků prolisovaného česneku.

 

Tip pro odlehčení od Ivany: omáčku lze udělat z vývaru a smetany přidat jen 2 lžíce 🙂

Nalijte navrch zapékací mísy.

 

PS. Do špenátu můžete také přidat osmaženou cibulku… komu se nechce krájet a smažit, doporučuji vyzkoušet smaženou sušenou cibuli z Ikea – je naprosto dokonalá….

Povrch můžete ještě posypat strouhaným sýrem… jednou jsme v pizzerii měli i sypané strouhanou Nivou a bylo to ještě lepší.

Zapékejte cca 20minut na 180st.

Na talíři to nevypadá dvakrát esteticky… ale ta chuť :-))

Vyzkoušela jsem variantu s Nivou a myslím, že u ní i zůstaneme :-))
Komentáře