Fotoobraz 2v1 Nápady
Nápad na netradiční zpracování fotografií aneb jak umístit dvě fotografie do jednoho obrazu…. 

Připravte si přesné dřevěné hranolky (důležitá je ostrá horní hrana, která svírá pravý úhel). Horní hrany by měly mít šířku 1,5-2cm. Kromě hranolků budete ještě potřebovat desku, na kterou poté hranoly nalepíte.

Pokud nemáte v okolí šikovného truhláře, můžete si polotovary na výrobu těchto obrazů objednat v našem e-shopu (sekce předměty k dekoraci). Nabízíme dva druhy na fotky A4 (tj. 20x30cm) – s hranolky 15mm a s hranolky 20mm a jednu menší sestavu na fotografie 15x21cm s hranolky 15mm.

Dále budete potřebovat dvě fotografie. Doporučuji klasické z fotolabu na fotopapíru. Z tiskárny jsou fotky tenčí, při lepení se krabatí a hlavně se lehce odřou.

Jedna fotografie A4 vás vyjde ve fotolabu do padesáti korun a většinou vám ji udělají na počkání. Jen si připravte kvalitní fotografii – já využila hlavně ty, které jsem nafotila s Kačkou.

 

Na zadní strany fotografie si vyznačte dílky. Pokud máte hranolky  s 2cm stranou, budou to dílky po 2cm a bude jich 10ks, v případě menších hranolků jich bude 13ks.

Dílky si označte čísly.

Pokud máte řezačku, je to práce velice snadná, protože řezačka vám umožní nařezat fotografii rovně a přesně podle označení. Pokud ji nemáte, udělejte si pravítek čáry a přesně ostrými nůžkami nastříhejte.
Můžete kombinovat libovolné fotografie – využít například kontrast černobílé a barevné fotografie apod.
Seřaďte si fotografie a zkontrolujte, zda je máte správně.
Hustým lepidlem na dřevo přilepujte postupně fotografie na hranolky. Je důležité dobře srovnat vrchní hranu.
Nejdříve polepte jednu stranu.
Poté i tu druhou. Po zaschnutí obou polepených stran nalepte hranolky stejným lepidlem na podkladovou desku. Pokud používáte stavebnici z našeho e-shopu, zkontrolujte, zda máte správně desku položenou – tj. zda je zabudovaný závěs z druhé strany tak jak má být 🙂
Váš obraz je hotov. Ještě můžete natřít hrany akrylovou barvou ladící s fotografií (nejčastěji bílou nebo černou), či nechat hrany přírodní.
Pokud použijete fotografie, kde je celá postava, zvolte určitě tenčí lišty (15mm).
Protože jsou si fotografie podobné, přidejte při označování dílků i písmeno, aby jste nemuseli luštit po nařezání jak fotografie jdou za sebou.
Nařezejte.
A nalepte jako v předchozím případě.
Tento nápad jsem vám ukázala v pořadu RADY PTÁKA LOSKUTÁKA na Nově – můžete se podívat na video.
Komentáře