Z přípravy na Krétu Textilní nápady
Před naší  ryze ženskou dovolenou na Krétě nás s Radkou napadlo, že by bylo pěkné, kdybychom byly všechny krásně  sladěné… a tak jsme se jaly vyrábět „uniformy“ 🙂
Radka našila osmidílné sukně a společnými silami jsme je nabarvily reaktivními barvami. Každá z účastnic si řekla do jakých barev chce sukni ladit….
Já jsem přislíbila vyrobit všem stejná trika. Protože jsem zrovna měla i připravovat článek pro časopis Korálki, spojila jsem příjemné s užitečným…. a tak vznikla u nás doma malá manufaktura. Radka opět zapojila svou pomocnou ruku….
Každé bylo dozdobené do barev, které se nacházely na sukni…. podorobný návod najdete v letním čísle časopisu Korálki.

V časopisu nenajdete nápis, který znamená Bohyně z Kréty 2011 a je napsaný řecky – za pomoc děkuji manželce kamaráda, která je Řekyně :-))

Na tričkách je to napsáno gelovým perem….

Myslím, že nám to opravdu slušelo a majitel taverny pan Nektarinka byl z našich kreací naprosto unesen :-))
A já jsem si ještě jedny šatky upravila. Koupila jsem ve slevě krásné viskozové šaty, ale barevnost mi nevyhovovala – v černobílé kombinaci mi to prostě nesluší… nosila jsem je proto jen doma jako domácí šaty… ale když už jsem měla při barvení sukní vyndané reaktivní barvy, zkusila jsem je nabarvit také. V kyblíčku jsem smíchala půl na půl namáčecí roztok krystalické sody a soli plus mix oranžové a červené reaktivní barvy a do tohoto jsem namočila suché šaty.

Pořádně jsem látku rukama v rukavicích promačkala. Nechala jsem to venku přes noc, protože jsem to večer nestihla vymáchat.

Ráno jsem je vystříkala hadicí, namydlila mýdlem s jelenem a znovu propláchla. Poté jsem spolu s červeno-oranžovými sukněmi, které jsem barvila souběžně, dala do pračky a vyprala.

Výsledek mne mile překvapil, netušila jsem, že na viskóze to bude tak dobře držet…. takto se z domácích šatů staly venkovní šaty :-))

 

Komentáře