Lekníny ze zeleniny Různé nápady z kuchyně
Po zveřejnění postupu na přípravu slaného dortu se mne někdo ptal, jak vlastně dělám ty kytičky z ředkviček… slíbila jsme fotopostup a zde je….
Na výrobu budete kromě zeleniny potřebovat hlavně ostrý úzký nůž.
Po obvodu ředkvičky zapichujte nůž cik-cak vždy tak, aby špička zasáhla přibližně do středu řekvičky…
Takto bodejte kolem dokola, poté lehce prsty rozevřete a rozdělte ředkvičku na dvě půlky.
Je to opravdu snadné, tyto lekníny vyráběla Nika už v devíti letech…
Stejným způsobem můžete pracovat i s rajčaty nebo třeba i se špalíčky okurky, vodnice apod. Princip je stále stejný – po obvodu zabodávat nůž cik-cak vždy tak, aby špička nože zajela do středu plodu.
Pokud máte ostrý nůž, tak z rajčete ani nevyteče šťáva…
Zdobit můžete třeba domácí chléb s domácí paštičkou.
Nebo již výše zmíněný slaný dort…
Komentáře