
Když vám doma hezky zhnědne banán a nechce se vám dělat další bananabread, zkuste třeba tyhle koláčky, které jsou vláčné a moc dobré…
Budete potřebovat hodně zralý banán, mleté lněné semínko a kokos. Banán rozmixujte, přidejte lžíci lněného semínka namočeného v troše vody. Přidávejte postupně kokos, až vám vznikne těsto jako modelínka.
Pokud máte banán hodně zralý, nemusíte sladit. Další sladkou složkou totiž bude lžička marmelády, kterou dáte do důlku vytvořeného v koláčku. Takto připravené koláčky pečeme na 180st do zezlátnutí okrajů.
Necháme úplně vychladnout a teprve poté sundáme z pečicího papíru. Přes marmeládu dáme trošku rozpuštěné čokolády a posypeme kokosem. Já ještě přidala želatinové srdíčko.
Dalším tipem z mé kuchyně jsou květákové steaky – syrový květák marinovat v zálivce a poté upéct spolu s předvařenými bramborami.
Vyráběla jsem další domečky – dárečky na víkendový team building od Kurzů pro radost.
Tentokrát to budou magnetky.
A protože mi jich pár zbylo, tak jsem ještě zabalila Daruj úsměv. Polovinu jsem rozdala ve Žďáru nad Sázavou a druhou polovinu v Budějcích. Bohužel dodnes jsem nedostala žádnou zpětnou vazbu. I tak věřím, že radost udělali.
K večeři jsem udělala netradiční bramborový salát – recept je ve vlogu.
A protože jsem dostala dotaz na svůj nasazovací culík na gumičce, tak vám předvedu, jak si ho přidělávám.
A na večerní akci jsem vytáhla už i kozačky, protože přituhovalo.
Tuhle procházku s Janem Štifterem jsem Martinovi koupila k narozeninám…
Šla s námi i Jaruška Dominů. A byla to moc poučná a prima procházka.
Tohle je jeden z domů v Budějcích, kde býval hampejz, nevěstinec neboli bordel…
A k večeři jsme si dali už hezky proleželý bramborový salát s nugetkami.