Vlog 1368/25 – CTčko a jinak samé jídlo – nekoukat když máte hlad! Blog / Hlavní jídla / Moučníky / Různé nápady z kuchyně / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Vlog, který vám přináší spoustu inspirace k vaření a pečení….

Moje oblíbená kombinace – opečené brambory a studený řepový salát. Plus rajčatový salát s rajčátky od Míši – miluji rajčata, která dozrála pod plným sluníčkem…

Konečně jsem dostala cukety!!!!

První recept je cuketa po asijsku – s žampiony, mrkví, pórkem, cibulkou, uzeným tofu, arašídy a udon nudlemi.

Nevypadá to sice dvakrát vábně, ale chutná to božsky.

A samozřejmě zasypáno hromadou koriandru, bez toho to prostě nejde.

Jediné vyrušení v mém tvoření a vaření bylo CT. A pak dny napětí…

Tak to chtělo něco sladkého – cukety bylo ještě dost a tak jsem upekla perník se švestkami.

Nastrouháte 300g cukety nahrubo (nevymačkávat tekutinu), přidáte 100g cukru, 120ml oleje, 60ml mléka, půl lžičky citrónové trávy, 200g hladké špaldové mouky, 60g kakaa, 1 prášek do perníku nebo 1 kypřící prášek a lžička koření do perníku a půl lžičky jedlé sody a špetka soli. Opatrně smíchat, nalít do formy a poklást švestkami.

Pekla jsem na 180st cca 25 minut – udělejte si test špejlí 🙂

Koláč je chutný a vláčný a nikdo neodhalí co tu vláčnost dělá 🙂

Stejně jako ohřátá směs ze včera, tentokrát s rýží, chutná skvěle.

A nesmí chybět mé oblíbené letní závitky.

A směs potřetí a naposledy – příloha je tentokrát jsem orestovala brambory na kousky spolu se zbylou rýží a žampiony a také to chutnalo skvěle 🙂

A opět koriandr v množství více než malém 🙂

Loučím se s mou největší vychytávkou posledních dní – gumička s vlasy je super.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *