
Vlog, který vám přináší spoustu inspirace k vaření a pečení….
Moje oblíbená kombinace – opečené brambory a studený řepový salát. Plus rajčatový salát s rajčátky od Míši – miluji rajčata, která dozrála pod plným sluníčkem…
Konečně jsem dostala cukety!!!!
První recept je cuketa po asijsku – s žampiony, mrkví, pórkem, cibulkou, uzeným tofu, arašídy a udon nudlemi.
Nevypadá to sice dvakrát vábně, ale chutná to božsky.
A samozřejmě zasypáno hromadou koriandru, bez toho to prostě nejde.
Jediné vyrušení v mém tvoření a vaření bylo CT. A pak dny napětí…
Tak to chtělo něco sladkého – cukety bylo ještě dost a tak jsem upekla perník se švestkami.
Nastrouháte 300g cukety nahrubo (nevymačkávat tekutinu), přidáte 100g cukru, 120ml oleje, 60ml mléka, půl lžičky citrónové trávy, 200g hladké špaldové mouky, 60g kakaa, 1 prášek do perníku nebo 1 kypřící prášek a lžička koření do perníku a půl lžičky jedlé sody a špetka soli. Opatrně smíchat, nalít do formy a poklást švestkami.
Pekla jsem na 180st cca 25 minut – udělejte si test špejlí 🙂
Koláč je chutný a vláčný a nikdo neodhalí co tu vláčnost dělá 🙂
Stejně jako ohřátá směs ze včera, tentokrát s rýží, chutná skvěle.
A nesmí chybět mé oblíbené letní závitky.
A směs potřetí a naposledy – příloha je tentokrát jsem orestovala brambory na kousky spolu se zbylou rýží a žampiony a také to chutnalo skvěle 🙂
A opět koriandr v množství více než malém 🙂
Loučím se s mou největší vychytávkou posledních dní – gumička s vlasy je super.