
Bramborové kari je skvělý způsob, jak chutně využít uvařené brambory z předešlého dne. Tento jednoduchý veganský pokrm je neskutečně sytý a voňavý, přitom si každý může pálivost snadno přizpůsobit podle chuti. Díky použití cizrny místo tradiční uzeniny se chuťově vyrovná hutným jídlům jako je český buřtguláš – ale je mnohem zdravější a lehčí na trávení.
Tento recept můžete vidět krok za krokem v tomto vlogu od 2:34 minuty
Ingredience:
vařené brambory
cibule, česnek, zázvor
rajčata nebo rajčatová passata
agávový sirup dle potřeby
kokosové mléko nebo voda
kari koření, kurkuma, římský kmín, chilli
vařená cizrna (jedna sklenice)
Postup:
Na oleji osmahni cibuli, česnek a zázvor.
Přidej koření, pak rajčata a chvíli podus.
Vmíchej brambory a kokosové mléko, nech chvíli vařit.
Dochuť dle své chuti – na přislazení můžeš použít agáve sirup.
Místo chilli jsem použila chilli olej od Fermato a chutnalo to skvěle.
Skvělé s rýží nebo chlebem.
Vyzkoušejte a doufám, že vám bude chutnat stejně jako nám. A pokud budete objednávat Fermato, nezapomeňte, že s kódem MONIKA10 máte 10% slevu.