
Velikonoce jsme částečně strávili na chatě u Martinových rodičů, kam jezdíme moc rádi.
Na cestu jsem napekla mé oblíbené makovo-jablečné koláčky z listového těsta na které najdete recept v mé druhé kuchařce.
Ještě než jsme vyjeli, tak jsem se musela zajít podívat na hrkání.
Nahodila jsem moji oblíbenou teplákovku a vyrazila.
Trošku mne vyděsila tahle velikonoční výzdoba – tu zatím Budějice nikdy předtím neměli… aneb jak využít vánočních řetězů na velikonoce.
A pak již hrkání v podání rodiny Marčíků. Vloni nebylo a chybělo mi.
Pro někoho strašidelné, ale já to mám ráda, je to mystické a tajemné a zároveň to má velkou sílu.
Někdy mne mrzí, že jsem málokdy o Velikonocích všechny dny v Budějcích a nikdy jsem tudíž neviděla celou řadu hrkání. Má to svůj scénář.
Navíc to beru jako tradici, jako něco co k Budějcům patří a jsem ráda, že se vždy najde tolik dobrovolníků, kteří spolu s pár divadelníky tuhle krásnou akci vytvoří.
Moc mne potěšilo, že oproti Velkému pátku, kdy lilo a lilo, tak už to vypadalo, že bude jen hezky.
Na chatě jsme kromě jiného barvily vajíčka a malovaly kraslice, ale to vám více a podrobněji ukáži v dalším vlogu, kde bude jen toto…. tady jen malá ukázka – pro ty, kdo se s tím nechtějí více „piplat“.
Tyhle košilky OVO se myslím moc povedly. A práce s nimi je opravdu velice snadná.
A jinak jsme si užívali dobrého jídla a společnosti.
Kolem chaty rostla spousta bylinek a kytiček, které můžete přihodit do salátu.
A přivezla jsem ochutnat Fermato a i tady sklidilo úspěch.
Martin umyl moji berušku a vysál ji uvnitř, takže zase chvíli bude elegantní a čistá.
Zatímco mužská část osazenstva zvelebovala letní sídlo, my holky jsme se vydaly na malý výlet.
Opět vám ve vlogu ukáži jarní rostlinky, které kvetou…
Tak pokud jste ještě neviděli vlog a začínáte článkem, tak si můžete tipnout jejich názvy.
A po sto letech jsem si zahrála tuhle hru… jen mne překvapily řeky, které jsem nikdy nehrála, zatímco Střelcovi ano, ale i tak jsem k mému překvapení skončila druhá hned za Martinem.