Obložené myší housky Různé nápady z kuchyně
    Když jsem připravovala oslavu narozenin své dcery a dělala dort ve tvaru sýru a myší, přemýšlela jsem co udělám jako slanou variantu občerstvení. A řekla jsem si, proč neudělat i myšky jako slanou variantu… 
     V domácí pekárně si připravte oblíbené těsto na housky/rohlíky – já mám nejoblíbenější těsto s medem. Místo rohlíku vytvarujte těla myšek. Nechejte na plechu dokynout cca 15 minut. 
   

 Poté potřete slanou vodou a místo očí zasaďte neloupaná dýňová semínka. Ještě můžete posypat sezamem nebo mákem, dle obliby. 

Upečte v troubě nastavené na 180st – cca 20 minut – poznáte podle barvy… 

   

 Kromě bulek si připravte náplň (stejnou jakou by jste mazali na chlebíčky), já použila lučinu, strouhaný uzený sýr a plátek šunky. 

Tence nakrájený suchý salám (např. paprikáš) na uši myšky a korbáčiky na ocásek. 

   Bulku nakrojte ze zadní části tak, aby jste ji zcela nepřeřízli. V místě čumáčku zůstává nenakrojená. Namažte lučinou (máslem), naplňte dle libosti. 
   V místě uší vpíchněte ostrý nůž a udělejte zářez široký i hluboký zhruba 1cm. 
     Kolečko salámu na jednom místě obvodu trochu složte a pomocí oblého konce lžičky či jídelního nože zasuňte trochu do vzniklého otvoru.
   Dotvarujte ouška a přidejte ocásek z korbáčiku….
     A může se podávat… nejlépe vypadají, když jich je více u sebe, což se mi nepodařilo vyfotit, protože mi je děti odebírali přímo pod rukou :-)) 

 

Komentáře