Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan
O práci s pšeničnou bílkovinou jsem vám již na stránkách psala. A tentokrát jsem se pokusila vytvořit seitanové klobásky a myslím, že se mi dost povedly a tak se chci s vámi podělit.

Jako základ jsem použila stejný recept, který najdete TADY. Jen místo 2/3 vody jsem použila nálev z nakládané řepy. Poté jsem postupovala stejně, jen uzené papriky jsem dala o lžíci více a přidala jsem půl lžičky sušeného česneku. A po zpracování hmoty jsem do ní vmíchala půlku nahrubo nastrouhaného uzeného tofu.

Poté jsem rozdělila hmotu po cca 150g a uválela klobásky.

Pevně jsem je zamotala do alobalu a dala 40 minut vařit do páry.

Jak to dopadlo jsem vám natočila na video:
A co s takovou klobáskou??? Tak třeba na chlebíčky…..

Nebo třeba do špízů….

poté marinovat v oleji, sojové omáčce a grilovacím koření….

a upéct v troubě spolu s předvařenými brambory, které jsem potřela zbytkem nakládacího nálevu.


Klobáska je skvělá do toustů…


a když už máte vytažený vaflovač s grilovacími plotýnkami, tak je jen krůček od toho zkusit klobásku ogrilovat.

S bramborovým salátem to byla fakt lahoda….

A víte co je na tom nejlepší?? Že náklady na jednu klobásku jsou cca 10,- Kč a to jsem se tam snažila započítat i energii na vaření…. I ve veganství platí, že když se dělají věci od základu a nekupují se polotovary, tak je to velice levná strava….
Více receptů najdete také v mé knize Vegan recepty hravě a zdravě.




