Domácí mozartovy koule Moučníky / Recepty / vegan

Nedávno jsme byli v Salzburgu neboli Solnohradu a samozřejmě jsme koupili tradiční místní sladkost – Mozartovy koule. Já je bohužel neochutnala, protože obsahovaly syrovátku, mléčný tuk a dalších pár věcí, které se snažím nejíst… ale inspirovali mne k tomu, abych se do jejich výroby pustila doma…

A použila jsem jen pár surovin….

Balíček marcipánu (případně si můžete marcipán vyrobit i domácí), pistácie, kakao a trošku javorového sirupu.

Pistácie vyloupejte a umelte je na jemno v Nutribulletu.

Marcipán rozdělte na tři díly – tak jak vidíte na fotce.

Do prvního kousku zapracujte namleté pistácie. Na druhý díl si smíchejte kakaový prášek s javorovým sirupem, tak aby vzniklo těstíčko,které zapracujte do druhého dílku marcipánu.

Z pistáciové hmoty ukoulejte malé zelené kuličky  – cca 8 mm průměr.

Zelené kuličky obalte do kakaové hmoty – stačí udělat v ruce placičku a obalit jím kuličku.

Poslední vrstva je čistě marcipánová.

Bohužel nešlo přesně odhadnout přesnou spotřebu a tak některé kuličky zůstaly prostě jen čokoládovo-pistáciové….

Ve vodní lázni si roztopte čokoládu na vaření. Kuličky mezi tím dejte na chvíli vychladit.

Kuličky nabodávejte na párátko a namáčejte do čokolády.

jako stojánek posloužilo rozkrojené jablíčko, které jsem poté samozřejmě snědla 🙂

Nechte vychladit a jezte… jsou skvělé….

A když je vytvarujete jako vajíčka, mohou to být i skvělé velikonoční sladkosti….

Komentáře