Blog / Hlavní jídla / Moučníky / Recepty / vegan / Vlog
Když je váš partner Martin, tak to prostě nejde neslavit jeho svátek…. a tak i letos, opět a skorotradičně…. Svatomartinské rohlíčky musely být, bez nich už to skoro nejde…
Kdysi jsem dělávala v klasickém podání – na ně najdete recept TADY.

Ale zveganizovaná verze vůbec nezaostává, naopak, mám pocit, že se té klasické vyrovnala. A letos si slibuji, že je opravdu ještě v menším podání napeču před vánoci. Taková varianta na vanilkové rohlíčky.

A další důležitá součást slavícího dne je zelí, knedlíček a svatomartinská pochoutka s křupavou kůrčičkou.

Každý rok vymýšlím jinou – na další inspirace, jak oslavit vegansky sv. Martina najdete TADY, nebo třeba TADY a ještě můžete kouknout SEM. Našlo by se toho více, ale nechci vám to tady přehlcovat… byl to náš společný devátý svatý Martin 🙂

Letos jsem zkusila žampiony naplnit mletým veganským od Semixu.

Poté jsem je zabalila do rýžového papíru namočeného v černém pivu a dala na vrstvičku cibule… pekla jsem a podlévala pivem…

Bylo to lahodné a příští rok zkusím zase jinou variantu… baví mne experimentovat.

A knedlíky jsou narůžovělé, protože jsem do těsta přidala šťávu z červené řepy.


Druhý den jsem ještě to mleté od Semixu vytunila červenou řepou.

Zamotala do rýžového papíru na smažené závitky, zatočila do klobásky a opekla.

Osmahla jsem trošku jemně pokrájené cibulky a podlila pivem a sójovkou.

Ohřála jsem si zelí a knedlíky.

Měla jsem takový hlad, že jsem vám to na talíři zapomněla vyfotit… ale byla to lahoda. Do rýžového papíru můžete balit všechny tyhle směsi od Semixu, na které máte na jejich webu zdravyzivot
s mým kódem MONIKATYNA10 slevu 10%

Za mě osobně jsou nejlepší klobásky z Vegan karbanátku, tak jak jsem je dělala v létě v Opavě.





