Vlog 1348/25 – bio odpad, semínkový chléb a návštěva borůvkové farmy Blog / Bydlení / Cestování / Dekorace / Domácí pekárna / Nápady / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Další střípky dní – začínám výrobou nového poklopu na bioodpad, protože ten původní se bohužel rozbil – prostě na něj spadl hrnek s květinou…. Nový vyrábím stejným způsobem jako ten předešlý – z talíře.

Nejtěžší je udělat díru do talíře… poradím vám jak na to…. stačí vám jen hřebík (vrut) a kladivo.

A aby to vypadalo dobře, tak také šablona, akrylové fixy a průhledný lak ve spray.

Přimontujete držátko a je to hotové.

Dorazila zásobička skvělé fermentované šťávy.

Hned si zakapávám salát a vy to zkuste taky – s kódem MONIKA10 máte na www.fermato.cz slevu 10% a slevy se sčítají – takže se hned podívejte, zda tam nemají nějakou jinou slevu, ke které tu moji můžete přidat.

Zkouším péct semínkový chléb od SEMIXu.

Postup je celkem snadný.

Tady máte složení a postup.

Jde to do formy.

Upečeno (a lehce opálené okraje, protože jsme odjížděli na borůvky a já to nechala v troubě „dojít“)

Ale na chuti to neubralo.

Křupavoučký, plný semínek.

Vyrazili jsme do mé oblíbené borůvkové farmy v Čejkovicích. Tentokrát díky uzavírkám v ČB jsme museli do Čejkovic přes sídliště Máj, Zavadilku a Haklovy dvory. Ale vyplatilo se to.

Borůvky byly nádherné.

S touhle velikostí máte kbelík nasbíraný jedna dvě.

Tak koukněte na jejich stránky a aktualizace najdete i na Facebooku a vypravte se také.

Kilometr dlouhé řádky jsou prostě fialový ráj.

A třeba už tam budou poletovat babočky kopřivové, jejichž housenky Martin objevil na jedné kopřivě mezi stromky borůvek.

Kyblíček borůvek si vezme domů a hned ho jdeme zpracovat.

Prim hrají borůvková povidla, které uvařil Martin.

Já jsem část zamrazila a založila jsem borůvkový likér.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *