
Další střípky dní – začínám výrobou nového poklopu na bioodpad, protože ten původní se bohužel rozbil – prostě na něj spadl hrnek s květinou…. Nový vyrábím stejným způsobem jako ten předešlý – z talíře.
Nejtěžší je udělat díru do talíře… poradím vám jak na to…. stačí vám jen hřebík (vrut) a kladivo.
A aby to vypadalo dobře, tak také šablona, akrylové fixy a průhledný lak ve spray.
Přimontujete držátko a je to hotové.
Dorazila zásobička skvělé fermentované šťávy.
Hned si zakapávám salát a vy to zkuste taky – s kódem MONIKA10 máte na www.fermato.cz slevu 10% a slevy se sčítají – takže se hned podívejte, zda tam nemají nějakou jinou slevu, ke které tu moji můžete přidat.
Zkouším péct semínkový chléb od SEMIXu.
Postup je celkem snadný.
Tady máte složení a postup.
Jde to do formy.
Upečeno (a lehce opálené okraje, protože jsme odjížděli na borůvky a já to nechala v troubě „dojít“)
Ale na chuti to neubralo.
Křupavoučký, plný semínek.
Vyrazili jsme do mé oblíbené borůvkové farmy v Čejkovicích. Tentokrát díky uzavírkám v ČB jsme museli do Čejkovic přes sídliště Máj, Zavadilku a Haklovy dvory. Ale vyplatilo se to.
Borůvky byly nádherné.
S touhle velikostí máte kbelík nasbíraný jedna dvě.
Tak koukněte na jejich stránky a aktualizace najdete i na Facebooku a vypravte se také.
Kilometr dlouhé řádky jsou prostě fialový ráj.
A třeba už tam budou poletovat babočky kopřivové, jejichž housenky Martin objevil na jedné kopřivě mezi stromky borůvek.
Kyblíček borůvek si vezme domů a hned ho jdeme zpracovat.
Prim hrají borůvková povidla, které uvařil Martin.
Já jsem část zamrazila a založila jsem borůvkový likér.