
Skříň uklizená a z ramínkové části jsem vyndala všechny zimní kabáty a bundy a přišla jsem na to, že je mám jen ve dvou barvách….
Co nadělám, když je mi v těchto barvách dobře….
Naskládány do vakuovacích pytlů.
A vysátý vzduch – takto míří do úložného prostoru v mé posteli.
Slíbila jsem vám dát vědět, jak dopadla zastřižená bazalka – resp. ostříhané kousky z koupené bazalky v květináči, která už dávno zašla…. krásně koření.
Myslím, že ji brzy už zasadím do truhlíku…
Dále ve vlogu najdete recept na skvělou houbovou omáčku, ve které kombinuji jak žampiony, tak sušené lesní houby.
Chutná opravdu skvěle. A já si ji vychutnala při čtení Partie krásného Rudiho.
Na první promítaný film v našem Letním kině Háječek jsem se vypravila spolu s Monikou.
Český film Moře na dvoře nezklamal.
Jen díky technickým problémům se začalo promítat až ve 22,15 a tak jsme domů šly o půlnoci.
Původně to měly být smažené závitky, ale pak jsem viděla jedno zajímavé balení pomocí rýžového papíru na Instagramu.
Náplň jsem si udělala vlastní – nahrubo nastrouhané vařené brambory, uzené tofu a červená řepa.
Osmažila jsem to na cibulce. ochutila a nechala vychladnout. Poté jsem to zabalila do rýžového papíru – jak se to dělá, aby vznikly takovéto nevinné klobásy se podívejte na video.
Díky osmažení získal papír skvělou křupavou chuť.
Celkově jsem tomu dala deset bodů z deseti a zařazuji do svého repertoáru.
Jsou skvělé jen tak s arašídovou omáčkou nebo třeba s vařenými bramborami.
Přešívala jsem si triko a zjistila jsem, že k němu nemám žádné vhodné šperky.
Tak jsem si je prostě vyrobila.
Návod k nim bude součástí mého nového online kurzu o výrobě šperků, který stále připravuji.
Do podzimu ho určitě sestříhám a připravím… už teď mám natočeno asi patnáct lekcí a ještě chci pár přidat, tak se těšte!
V Krumlově jsem si půjčila šaty na Slavnosti – letos jiné než v letech minulých – a už se těším, až si k nim doladím šperky. Tak se těšte také, protože vám vše ukáži.