Bramborovo-cizrnové kari Blog / Hlavní jídla / vegan

Bramborové kari je skvělý způsob, jak chutně využít uvařené brambory z předešlého dne. Tento jednoduchý veganský pokrm je neskutečně sytý a voňavý, přitom si každý může pálivost snadno přizpůsobit podle chuti. Díky použití cizrny místo tradiční uzeniny se chuťově vyrovná hutným jídlům jako je český buřtguláš – ale je mnohem zdravější a lehčí na trávení.

Tento recept můžete vidět krok za krokem v tomto vlogu od 2:34 minuty

Ingredience:

vařené brambory

cibule, česnek, zázvor

rajčata nebo rajčatová passata

agávový sirup dle potřeby

kokosové mléko nebo voda

kari koření, kurkuma, římský kmín, chilli

 vařená cizrna (jedna sklenice)

Postup:

Na oleji osmahni cibuli, česnek a zázvor.

Přidej koření, pak rajčata a chvíli podus.

Vmíchej brambory a kokosové mléko, nech chvíli vařit.

Dochuť dle své chuti – na přislazení můžeš použít agáve sirup.

Místo chilli jsem použila chilli olej od Fermato a chutnalo to skvěle.

Skvělé s rýží nebo chlebem.

Vyzkoušejte a doufám, že vám bude chutnat stejně jako nám. A pokud budete objednávat Fermato, nezapomeňte, že s kódem MONIKA10 máte 10% slevu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *