Banánové lívance s borůvkami Blog / Moučníky / vegan / Vlog

Lehké, nadýchané a přitom zcela rostlinné – tyto banánové lívance s borůvkami si zamilujete hned po prvním soustu. Jsou bez vajec a přitom plné chuti i vláčnosti. Ideální pro víkendové snídaně, kdy chcete potěšit chuťové buňky a zároveň zůstat u zdravější varianty. Stačí pár surovin a za chvilku máte na stole voňavou dobrotu, kterou si zamilují malí i velcí.

Tento recept najdete ve vlogu 1290/25 hned na začátku

Budete potřebovat:

  • 100 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička vinného octa
  • 75 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • půl lžičky skořice
  • špetka soli
  • jeden velmi zralý banán
  • vanilková esence
  • kokosový olej na smažení

Jak na to:

  1. V misce smícháme mléko a vinný ocet. Odložíme stranou na pár minut, dokud se mléko nesrazí a nezačne tak trošku bobtnat.
  2. Mezitím si do mísy dejte sypké suroviny: mouku, kypřicí prášek, skořici a sůl. Promíchejte.
  3. Do mixéru si dejte banán a vysrážené mléko a rozmixujte do hladka.
  4. Rozmixovanou směs vlijte do připravené suché směsi. Jemně míchejte, jen tolik, aby se mouka spojila s mokrou složkou. Těsto by mělo mít klasickou „lívancovou“ konzistenci, v případě potřeby dořeďte mlékem, nebo naopak zahustěte trochou mouky.
  5. Pánev lehce vymažte kokosovým olejem a dobře ji rozehřejte.
  6. Pomocí lžíce tvoříme lívance a do nich dejte pár mražených borůvek, které jste nechali jen lehce povolit.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *