Růže z listí Dekorace

Růže z listí sice není žádný nový nápad, ale přesvědčila jsem se, že je stále mnoho z vás, kteří ještě toto úžasné využití podzimních listů nevidělo a tak jsem pro vás připravila článek a video JAK NA TO 🙂

Růže z listí se dělají z čerstvých listů, skvělé jsou javorové listy, ale letos jsem spolu se Simčou zkusila využít listy z loubince trojlaločného, který má krásně lesklé a pružné listy a výsledné růže z nich jsou velice zajímavé. Na výrobu jedné růže budete potřebovat cca pět až šest listů.

Základem práce je překládání listů na půl a jejich zatáčení. Proto musí být listy čerstvé, aby se vám nezlomily, ale vytvořily pěkný přehyb.

Postupně zatáčíte přeložené listy a motáte je kolem dokola. Nový list vždy přikládáte středem na spoj předchozího listu. Spodní část chytáme prsty.

Nakonec svážete spodní část provázkem. Jde použít i drátek, ale tam hrozí, že drátkem proříznete listy, proto doporučuji provázek.

Nakonec zastřihněte konce stonků.

Postupně udělejte několik růžiček – pokud je venku hezky, tak se nejlépe tvoří přímo u zdroje 🙂

A takto vypadá kytice z javorových listů. Listy postupně sesychají, ale krásné vydrží určitě měsíc či dva….

A tady je fotka z natáčení, kde Petra napadlo, že by to mohla být úžasná svatební kytice a tak jsme udělali tak trošku svatební fotku :-))

2020

I letos motám růže z listí…. a při tom motání mi přišla na mysl píseň…. Na pouti jsem vystřelil růži z papíru, dala sis ji do vlasů, kde hladívám tě já, v tomhle smutným světě jsi má naděj na víru, že nebe modrý ještě smysl má…..

A protože dnes slavím narozeniny a nebe bylo modré, tak věřím, že to má smysl a že bude zase lépe….

 

Komentáře