Čepička z trička Blog / Nápady / Textilní nápady

Možná i vy teď řešíte situaci, že je venku celkem teplo, takže dát dítěti zimní čepici je hloupost, ale přeci jen, ještě trošku studeně fouká…. a obchody s dětským oblečením zavřené. Ale přeci jsme šikovné ženské, když jsme zvládly roušky, zvládneme i čepičku…. stačí na to jedno bavlněné triko.

Tady je můj videonávod:

A kdo raději čte a kouká na obrázky, tak jsem vytáhla další triko a nafotila 🙂

Reklamní triko od dědečka naší Aničky.

Pokus o střih, ale vlastně si ho vůbec nemusíte dělat, důležité je dodržet obvod hlavy a výšku čepičky. Ale pro názornost jsem vám jej vytvořila.

Z trika odstřihněte přední část a složte na čtvrtiny.

Obkreslete střih a vystříhněte.

Měl by vám vzniknout takovýto tvar – je to včetně podšívky – čepička bude dvojitá.

Využijte obrázků na tričkách a vytvořte opravdu originální čepičky.

Pokud máte overlock, tak je to skvělé, ale v pohodě to zvládnete i na normálním šicím stroji.

Postup šití najdete na videu, ale ve zkratce – sešiji obloučky – srovnám si sešité švy na sebe a odšiji si vzniklý oblouček – sešiji podélně a nechám otvor na otočení – otočím – sešiji otvor…. HOTOVO.

Za 10 minut, včetně nastříhání, máte čepičku hotovou. Náklady nula, nula, nic…..  (no jasně, to triko jste kdysi koupili a nějakou tu práci, nitě a energii do toho dali…. ale děláme to přeci s láskou k těm našim prckům, ne???)

Ze zadní strany trika ještě nákrčník, což je jen tunel o šířce obvodu hlavy dítěte a délce cca 30 cm.

Bystrý pozorovatel určitě zaznamenal přidané srdíčko – prostě na mne vypadlo, když jsem hledala něco jiného a přesně se tam hodilo – přišité ručně….

Tak co?? Pustíte se do šití?? Pokud ano, budu ráda, když se pochlubíte, jaké krásné čepičky se vám povedly…. ráda je zde zveřejním… Já už mám od syna STOPku, protože už jsem ušila tři a prý více neunosí…. 🙂

Komentáře