Dvojitý krémeš Moučníky / Recepty / vegan

Letos jsem nějak nezvládla beránka, protože jsem zapomněla na formu a tak jsem se včera rozhodla hodně improvizovat a upéct něco podle obsahu ledničky. Vykouklo na mne listové těsto, broskvový kompot, který jsem vloni sama zavařovala a sójové mléko.

Krémeš byl první nápad. Jenže problém druhý byl, že u Martina vařím a peču tak trošku jako na „chatě“. Nemá tu tak vybavenou kuchyň jako já. Ale na druhou stranu je to velká výzva. A tak jsem recept přizpůsobila formě.

Použila jsem teflonovou formu na biskupský chlebíček a po šířce do něj vložila listové těsto na pečicím papíru. Pokryla jsem ovesnými sušenkami Zuzanky (Lidl) a půlkami zavařených broskví. Určitě by se víc hodily meruňky, ale ty už nemám.

Na další vrstvu jsem si ve 400 ml sójového mléka svařila tři lžíce třtinového cukru a sáček vanilkového pudingu. Do horkého jsem ještě zašlehala 50 g rostlinné Ramy.

Do pudingu můžete přidat ještě lžíci rumu, ale tu už jsem neměla…. došel…. 🙂

Polovinu pudingu dejte na broskve.

Překlopte těsto a pokračujte další vrstvou. Opět sušenky, broskve a puding. A opět překlopte těstem, které neřežete, ale stále v kuse překládáte. Na konci mi zbyl kousek nevyužitý, tak jsem jej odřízla a použila na ozdobu.

Vykrojila jsem z něj motýlky a kytičku. A zjistila, že z listového se pěkně blbě vykrajuje… nebo to byla tupá vykrajovátka???

Pro lepší barvu a lesk rozmíchejte do dvou lžic z broskvového kompotu, kapku oleje, trošku kurkumy a trošku javorového sirupu.

Směsí potřete a dejte péct do vyhřáté trouby na 180st.

Pečte do rovnoměrného zezlátnutí povrchu a zhnědnutí ozdob. Do tohoto moučníku nedělejte špejlí pokus, protože je uvnitř puding a tudíž by se vám stále na špejli lepil 🙂

Po chvilce vychladnutí vyklopte z formy.

Pocukrujte a užívejte.

Je skvělý ještě teplý, ale i dobře vychlazený. Můžete si k němu přidat kokosovou šlehačku.

Je skvělý nejen o Velikonocích 🙂

Komentáře