mde Domácí pekárna / Recepty / vegan

Zdravé a moc dobré housky si můžete udělat doma sami. Stačí jen pár surovin. A pokud jsem vás ještě nepřesvědčila, že bílá mouka není to pravé ořechové, tak ho můžete použít i na výrobu klasické housky – jen místo celozrnné mouky dáte bílou hladkou mouku….

Natočila jsem pro vás výrobu housek jako video:

Poměry surovin:

500 g špaldové celozrnné mouky

300 ml vlažné vody

75 ml oleje

balíček sušeného droždí

2 lžičky soli

1 lžička datlového sirupu

Těsto kyne půl hodinky až hodinu, podle toho, jaké máte doma teplo…

Datlový sirup můžete nahradit agávovým sirupem nebo medem.

Poté vytvarujte housky, pomoci si můžete vykrajovačem na jablka.

Ten namáčejte do mouky a vtlačte do těsta – tak jak to vidíte ve videu.

Na plechu nechte dokynout asi ještě 10 minut, poté potřete slanou vodou a posypte semínky.

Nemusíte tvarovat housky – svěřte tuto práci dětem a uvidíte jaké krásy vytvoří 🙂

 

Pečte na 180st cca 20 minut.

Uvidíte, že vlastnoručně upečené housky jsou prostě nejlepší…

Jsem ráda, když se vám daří péct a vařit podle mých receptů… moc děkuji Karle Vyhňákové za foto jejích krásných houstiček…..