Agar dortíky Moučníky / Recepty / vegan

Miluji výzvy. A když jsem včera zveřejnila článek o gelových mycích tvarech, tak jsem dostala dotaz, zda to jde udělat opravdu jedlé…. a jak říkávala moje babička – všechno jde, jenom chcíplá koza se musí táhnout…

A tak jsem dnes dopoledne místo původně zamýšlené rawlády na setkání s přáteli vyráběla minidortíky… abych ukázala, že to jde…. a natočila jsem vám to 🙂

A ještě doplním pár postupovými fotkami a nějakými písmenky.

Použila jsem cukrárenské želé, které je z agaru – tj. z mořské řasy – a je to veganská alternativa klasické želatině. Z ní jsem kromě želé na dortíky připravila i jedlá srdíčka. Přesný postup najdete ve videu.

Základ minidortíků tvoří hmota z balíčku datlí, půl hrnku ořechů, čtvrt hrnku vloček a dvou lžic kokosového oleje. Na krém jsem použila plechovku kokosového mléka – tuhou část a lžíci agávového sirupu.

Do uvařeného želé jsem nakrájela kompotované broskve. A začala plnit dortíčky kokosovým krémem.

Trošku jsem spěchala a tak jsem to pojmula lehce rustikálně 🙂

Důležitá zpráva – jde to!!! Jedlá srdíčka se povedla jedna radost.

A všem chutnalo, tak doufám, že bude chutnat i vám!!!