Kurz Mandalové talíře Blog / Dekorace / Kurzy / Nápady

Začnu malým příběhem. Kdysi dávno, před 22 lety, jsem byla v USA a tam mi kamarádka ukázala dílnu, kam si může kdokoli zajít, vybrat polotovar, namalovat glazurami a oni mu to pak vypálí. A u toho se sejít s kamarádkami a dát si kafíčko. Nadchlo mne to. Vrátila jsem se domů, otočila si život naruby a začala dělat výtvarné kurzy a dál už můj příběh možná znáte….

Ale klasickou keramiku v tom podání, jaké jsem viděla ve státech jsem moc často nedělala. Ale protože se řídím heslem Pipi Punčochaté (najdete jej na rubu mého talíře níže), tak jsem nadšením vyskočila metr vysoko, když jsem zjistila, že kousek od mého ateliéru otevřely tři úžasné holky ještě úžasnější LaDílnu. Bylo to, jako by mne někdo přenesl o 22 let zpět.

A tak slovo dalo slovo a já se vrhla do zkoušení. A musím vám říct, že je to paráda.

Malovat glazurami je úplně jiná liga než barvami na porcelán či keramiku.

A tolik možností. A pak to překvapení po vypálení.

A protože ráda přenáším své nadšení dál, moc ráda bych vás ve spolupráci s LaDílnou v Českých Budějovicích pozvala na svůj další  kurz Mandalových talířů

V úterý 22. 9. 2020 v 18 h si můžete do Krajinské ulice 21 v Českých Budějovicích přijít namalovat pod mým nesmělým vedením svůj mandalový talíř o průměru 28 cm. K dispozici vám budu nejen já, ale všechny mé autorské mandalové šablony, celá škála glazur a veškeré mé zkušenosti a případně i ruka, která pomůže. Délka kurzu je 3 hodiny.

Cena kurzu je 490,- Kč a je v ní úplně vše – od talíře, glazur, zapůjčení veškerých pomůcek až po vypálení v keramické peci plus nápoj dle vlastního přání. Tudíž si ale z kurzu neodnesete hned nic, ale budete si muset nějaké dva týdny počkat…. Ale opravdu se to vyplatí…  zažijete pak překvapení na druhou.

 Pokud chcete vidět talíř „naživo“, můžete se podívat na mé video o pečených koblihách, kde v závěru účinkuje 🙂

Budu se na vás těšit a s přihláškou neváhejte, počet míst je omezený 🙂 Kurz je určen pro dospělé a děti od 10 let. Děti ale pouze v doprovodu dospělého.

Pokud to máte do LaDílny blízko, můžete tam zajít a přihlásit se osobně a uhradit poplatek hotově na místě. Ostatní prosím o vyplnění přihlášky a zaslání poplatku na účet – nezapomeňte uvést jako VS vaše telefonní číslo, které bude identifikací platby.

A ještě pár obrázků z minulých kurzů…. vznikaly opravdu povedená dílka…

Šablonu lva jsem přinesla na přání, protože slečna si ho udělala u mne na jiném kurzu na triko a chtěla ho i na talíř… jinak jsou k dispozici pouze mandalové šablony…

Více fotografií z kurzů najdete tady. 

Komentáře