Vyladěné tílko Nápady / Textilní nápady

Mou touhu po ladění nemusím asi moc představovat, čtenáři mých stránek už ji znají a vy ostatní prostě vězte, že miluji, když k sobě věci a lidé prostě „pasují“. A proto, když Ježíšek donesl mému partnerovi novou mikinu s květem života, věděla jsem, že tenhle vzor potřebuji také dostat na své oblečení.

Mám  tu výhodu, že si sama navrhuji šablony, tak to bylo snadné. Jen jsem udělala negativ, protože motiv na mikině je nejspíš sítotiskový. Ale myslím, že se šablona povedla.

Na malování jsem  vytáhla tílko, protože já jsem horkokrevník a mikiny téměř nenosím. Vystačím si s tílky, tričky a rukávníky.

Hned první dotek houbičky s textilní barvou mi ukázal, že klasické nanášení barvy, tak jak to ode mne znáte třeba z tohoto videa, se mi tady nelíbí. A zkusila jsem stírat.

A protože materiál těchto nových šablon je ještě silnější a prořezané otvory jemné, tak to šlo skvěle.  tudíž opravuji tvrzení, že toto lze použít jen na klasické plátno, jak jsem vám to ukazovala v tomto videu. Poprosila jsem Aničku, aby mne u toho natočila. Tady je tedy důkaz, že i na úplet lze nanášet barvu stíráním.

 

Takže i když začátek nebyl zářný, protože jsem spěchala a nepoužila jsem žlutou maskovací pásku, tak pokračování už bylo super, motiv se dá krásně napojovat.

A kombinovat s menšími motivy.

Nakonec i ten nepovedený začátek jsem zachránila. Pokud není barva ještě úplně zaschlá, tak ji můžete mechanicky vydrbat pomocí dětského vlhkého ubrousku.

No a na závěr zažehlit a je připraveno k nošení. Sice to není dokonalé, určitě bych to zvládla lépe, ale to je prostě tak, když něco chcete mít HNED. Doufám, že mne chápete….

A ladí… co říkáte?

Hned jsem vyzkoušela na Otevřené dílně v Českém Krumlově, kam si minulou sobotu mohl kdokoli přijít namalovat triko a vyzkoušet moje nové šablony (s etiketami z dílny Vlaďky Broukalové), ale o tom vám napíši zítra v samostatném článku.

A jednou sladěnou fotkou z fotoaparátu výše zmíněné Vlaďky, které tímto moc děkuji, se loučím a přeji vám krásný vyladěný den.

Komentáře