
Neděli mám spojenou se sladkými snídaněmi typu lívance, palačinky apod. A když jsem hodně lenivá, tak si dělám sladké tousty. Variant je více, dnes vám ukáži dvě z nich, které navíc lze různě kombinovat.
Základem je celozrnný toustový chleba. Pokud je vám to jedno, klidně použijte bílý, ale já jsem takhle spokojenější a mé svědomí čistější :-), na pomazání arašídovou pomazánku neboli burákové máslo a nebo lískooříškovou – toto je vegan verze, ale záleží na vás, kterou si tam „napatláte“. A banán. Ten je moc důležitý a moc nejde nahradit jiným ovocem.
Tousty pomažte pomazánkami a poklaďte plátky banánu.
A teď záleží na vás, jak je zavřete. Já je zavírám tak, že v každém toustu mám od každé pomazánky jednu, ale můžete si udělat jen čokoládové nebo jen arašídové. V tom případě doporučuji do těch burákových dát ještě trošku datlové pasty nebo je víc po upečení pokropit javorovým sirupem, protože arašídové máslo není sladké.
Jak jsem říkala – já to kombinuji a to je pak dokonalost sama.
Před vložením do toustovače nebo kontaktního grilu ještě lehce potřu olejem – třeba nějakým ořechovým
Zapečeme a před podáváním zakapeme javorovým sirupem nebo pocukrujeme.
A když si chcete osladit život pořádně, tak uděláte obé.
Nedalo mi to a ještě jsem vám natočila videorecept….
Přeji dobrou chuť a děkuji, že mne sledujete – na FB, Instagramu i na Youtube.