Jakopodkolenky Blog / Nápady / Textilní nápady

Kdo mne zná, tak ví, že ráda ladím a vylaďuji…. a jednou z mých vychytávek jsou takové jakopodkolenky, které nosím proto, abych rozbila černé nohy. Nosím totiž ráda černé punčocháče a černé kozačky a říkala jsem si, že by bylo fajn dát mezi ně nějaký předěl. Nicméně nosit podkolenky by znamenalo se už moc v kozačkách pařit….

A tak jsem si vymyslela „jakopodkolenky“. Jsou to vlastně jen návleky z pružného úpletu.

Šířka záleží na obvodu vašich lýtek – já jsem použila úplet 32 cm široký. Výška stačí bohatě 15 cm.

Úplně stačí sešít z boku. Pokud máte overlock, můžete na něm, ale jak vidíte na červených, tak stačí i rovný steh na šicím stroji. Úplet se navíc nepáře, takže to je opravdu jediný šev. A myslím, že by šel lehce zvládnout i v ruce.

Na nohu si navléknete návlek švem nahoru a horní číst ohnete.

Z kozačky vám ve výsledku kouká jen ohrnutá část, šev je schovaný uvnitř.

Já si své návleky oblíbila a kromě tyrkysových nosím ráda i červené a vloni jsem s nimi dělala parádu i v Paříži.

A pokud se chcete podívat i na video, jak vypadají na noze, tak jsem pro vás natočila svůj oblíbený salon Rebel, kde mají krásně udělaný nábytek ze staré podlahy a nakonec vám své návleky představím….

Není to placená reklama, prostě tam chodím ráda a ráda se o to podělím… a Alenka mi vlasy udělá vždy moc hezky….. a má to se mnou těžký, protože moje šediny se rozhodly nemelírovat mi vlas, ale prostě udělat shromáždění pěkně dokolečka nad čelem 🙂

Krásný den vám přeji….. a mějte se krásně 🙂

Komentáře