První tvoření s mou vnučkou Blog / Nápady / Tvoření s dětmi

 

Kdo mne znáte, tak se asi nebudete divit, když napíšu, že jsem se moc těšila, až mi vnučka doroste do věku, kdy se mnou začne tvořit. Všichni mi říkali, že to si ještě pár let počkám… ale já jsem trošku nedočkavá….

A tak, když tu v prosinci u mne byla, tudíž jí bylo 13 měsíců, tak jsem už trošku zkoušela – dávala jsem jí do ruky trojboké voskovky a nechala ji čmárat….

Kreativita byla otevřená 😊

Nicméně, když jsem jí malovala bodýčko s krtečkem, tak na mne koukala z klína maminky a chtěla ke mně…. A mne napadlo, že by to prostě mohla zkusit….

A protože jsem žena činu a měla jsem ještě jedno volné body, tak jsem se hned chytla příležitost za pačesy a se souhlasem Haničky (mamky Aničky) jsem s Aničkou začala malovat…

Na přední straně jsem jí pomohla a ukázala co a jak….

A zadní stranu už ji nechala zcela samostatně…

Jen jsem otevírala barvy a otírala prstíky….

A Hanička nás natočila…. Je to delší, ale já zatím prostě ještě neumím střihat videa a hlavně mi přijde, že každá chvilka je tam rozkošná… to víte, jsem babička, která je prostě úplně zamilovaná do toho malého tvorečka. Tak, že neřeším, že nemám umyté vlasy, nejsem namalovaná… věřte, že na tom, když jsem s ní, vůbec nesejde…

Po zaschnutí jsem ještě dopsala fixou na textil, aby bylo jasné, koho je to dílko…. A bylo vidět, že to Aničku fakt bavilo.

Stejně jsem trošku domalovala i přední díl. A vše samozřejmě zažehlila.

Už se moc těším na další hlídání, které bude už brzy. Musím uznat, že jsem ráda, že jsem „mladá“ babička, že mám energii a hlídání mne naplňuje a snažím se, aby to bavilo tu naší malou Aničku.

Zdravím všechny spolubabičky a nebojte se, k tvoření lze děti dovézt už takhle brzy. Stačí ukazovat a pozorovat, jak na to reagují….

A protože jsem dneska své vnučce došila panenku k vánocům, kterou ode mne dostane v úterý, kdy ji budu hlídat, pak vám ji ukážu…. Ale jsem spokojená…

Komentáře