Minimalistický adventní svícen Bydlení / Dekorace / Nápady

Dnes mi moje dcera řekla, že tvoření není moc ekologické a zero waste. Opravdu občas není, ale někdy to jde. A občas to ani není záměr, ale  prostě nestíhám nic pořídit včas a tak pak „vařím z vody“.

To, že dnes začíná advent jsem věděla celkem dlouho. Zvládla jsem koupit svíčky a to bylo vše. Neměla jsem doma nic, protože proutěný základ jsem vloni nechala ve svém druhém domově – u přítele, kde ho dnes osázel svíčkami a bylo hotovo…..

Ale využila jsem břidlicovou destičku, kterou používám jako podložku na mlýnek s pepřem a solí a občas na ní vyfotím nějaké jídlo…..  a křídový fix, který používám na téměř cokoli.

Popsat jím i svíčky mne inspiroval Jenda Diblíček ve svém článku o adventním kalendáři pro maminky. 

Pak přišla na řadu má oblíbená tavná pistole. Přilepila jsem s ní svíčky na destičku a také medvěda, kterého jsem vykrojila minulý měsíc ze zbytku samotvrdnoucí hmoty. Sice jsem původně chtěla udělat sušenky, ale z těsta mi to prostě nešlo… ale to je jiný příběh, na který někdy také možná dojde 🙂

No a ještě pár infantilních bambulek….  a je hotovo. Pět minut práce a kromě svíček, které vypálím, vše po vánocích uvedu do původního stavu. Tedy medvěda na hmotu rozpouštět nebudu, ale využiji ho určitě ještě na jiný projekt.

A ještě se pochlubím svícnem za mým adventním. Misku vlastnoručně pro mne vyrobila k narozeninám moje kamarádka Simča – jsou to její první keramické pokusy…. a svíčku jsem dostala jako dárek za kurzy, které pořádám pro CSS Tloskov. Vyráběli ji klienti v chráněných dílnách….

Svítíme…. a myslím, že to je důležité….. a upřímně?? Já jsem spokojená, mně se to líbí….

I světýlka krásně svítí – přiznám se, že na špinavých oknech 🙂 Chystám v lednu malou rekonstrukci – sádrokartonářské práce a tak jsem si řekla, že umývat je teď by bylo naprosto kontraproduktivní 🙂

Přeji i vám láskyplné vánoce a hlavně klidný adventní čas.

Komentáře