Vychytávky 1 Blog / Nápady / Ostatní

Tak jsem celý víkend z okna sledovala, jak je venku krásně. Bohužel mne skolila rýmička a opravdu soucítím se všemi muži…. je to pekelná nemoc 🙂

A jak jsem tak smrkala, napadlo mne, že už dlouho si fotím každou blbost a tak jsem prolézala fotky a dala dohromady pár mých osobních vychytávek s vírou, že je třeba neznáte a mohou vám usnadnit život jako mně….

Tou první jsou právě zmíněné kapesníky. Nevyhazuji prázdné krabičky od kapesníků, protože vím, že jednou či dvakrát do roka na mne ta potvora skočí a pak v posteli řeším, kam ty posmrkané odkládat, aby se mi neválely kolem postele…. takže nastupují prázdné krabičky…. z jedné tahám a do druhé odkládám…. a lehce to pak zrecykluji, stačí odtrhnout ten kousek igelitu nahoře…

A když ležíte v posteli, nechce se vám vařit a tak zhřešíte a objednáte si pizzu… jenže ji nesníte celou a jak později ohřát, když nevlastníte mikrovlnku (protože ji neuznáváte) a studené to jíst nechcete?? Nejlepší je vytáhnout elektrický gril nebo panini vložky do sendvičovače.  A použít kus pečicího papíru, který ochrání vaše plotýnky…

A když už jsme u toho sendvičovače, tak ještě tip jak využít nástavce na vafle a netradičně upravit toustový chléb….

Další věc, která mne rozčilovala, byla prodlužovačka pod mým minipsacím stolem.

Bohužel ji potřebuji, protože kromě noťasu mám zapojenou většinou i tiskárnu, občas nabíjím mobil apod.  A tak jsem si řekla, že ji prostě nalepím k zadní desce stolu….. oboustrannou lepicí páskou.

A když už jsem byla pod tím stolem, přilepila jsem si tam ještě háček z Ikea – na něj malou papírovou tašku – takový odpadkový koš na papír.

Tak psací stůl vyřešen….

A jdeme dál…. většinu potravin uskladňuji ve sklenicích od různých potravin a často řeším nálepky. Odstraňovala jsem různými ředidly a odlakovači, než jsem přišla na geniální ekologický prostředek – sodu a olej… Smíchám je v takovou kašičku. Nanesu, nechám chvíli působit a pak mechanicky vyčistím.

Kupodivu to funguje.  Na závěr samozřejmě sklenici ještě umyjte. Víčko můžete ještě natřít tabulovou barvou a popsat křídovým fixem, tak jako jsem to ukazovala TADY. 

Další tip je pro ty, kdo občas doma vyrobí ten nejlepší burger a potřebují ho něčím spojit, aby se nerozpadl, než ho donesou na stůl… Budete na to potřebovat špejle a washi pásky (to jsou barevné pásky z rýžového papíru.

Je to opravdu snadné – prostě nalepit a zastřihnout.

 

Poslední dnešní vychytávkou je transport polévky včetně opečených houstiček tak, aby se nerozmáčely…. k tomu vám stačí zavařovačka a kelímek od jogurtu. Tohle je 0,7 l zavařovací sklenice se šroubovacím uzávěrem a kelímek od vegan jogurtu z Lidlu.

Tak co?? Inspirovala jsem vás nějakou svou vychytávkou?

A jaké máte vychytávky vy?? Pochlubte se…..

 

 

 

Komentáře