Podzimní věnec Bydlení / Dekorace / Nápady

Upřímně se přiznám, že kdyby bylo jen po mém, tak mi asi ještě na dveřích visí letní ozdoba plná motýlků…. nicméně jsem věděla, že ve středu jdu do rozhlasu povídat si s Mirkou o podzimní výzdobě a tušila jsem, že první co se zeptá, bude jak jsem si pustila podzim do bytu. A protože nechci lhát a už několikrát mne takhle nachytala, tak jsem se v úterý pustila do výroby podzimního věnce.

A protože si uklízím ateliér – o tom někdy později – tak jsem našla spoustu zajímavých věcí… třeba lístky z moosgummi vysekané Big shotem. Ale taky je můžete jednoduše vystřihnout nůžtičkami 🙂

Barevně je můžete natónovat razítkovacími polštářky nebo akrylovými barvami, záleží co máte po ruce.

Můžete si hrát s barvami…..

 

Potom si vezměte žehličku a nastavte ji na stupeň 2 – nebo prostě střední teplotu. A lístky na ni pokládejte a ony se takhle vyboulí a odpadnou.

Jen upozornění – tahle žehlička je letitá a používám ji pouze na tvoření a dělám s ní nejrůznější „prasárny“… nezničila ji ta moosgumma, ta neudělá na žehličce fakt nic, nemusíte mít strach.

Ihned, jak lístek odpadne z žehličky, tak mu pomocí nůžtiček vyryjte žilnatění.

Lístky připraveny a jde se dál. Nechtěla jsem nikam chodit nic kupovat a tak jsem prostě zpracovávala co jsem našla po krabicích při úklidu ateliéru…. a objevila jsem i taštičku s proprietami z natáčení Loskutáka před několika lety na téma dýně…. a tak jsem jednu dýničku vyrobila. Z polystyrenové koule a oranžového krepáku….

Ještě budete potřebovat nějakou dřevěnou tyčku – já s oblibou používám jídelní hůlky. Krepák si nastřihněte tak, aby obejmul kouli s mírným přesahem – do stran i nahoře a dole. A zmuchlejte ho ještě víc než je  🙂

Pomocí jídelní hůlky zastrkejte přebytek krepáku do otvoru, který právě hůlkou do koule uděláte. Z obou stran.

Hůlkou se také můžete pokusit vytvořit na dýni takové ty prohlubně mezi dílky a prostě kouličku trošku vytvarovat (moc to nejde) 🙂

Nakonec zapíchněte kousek větvičky místo stopky a přidělejte lístek. Ty jsem taky našla ve svých pokladech….

Na proutěný korpus, který jsem rovněž vyhrabala v zásobách (fakt neuvěříte kolik pokladů může skrývat ateliér, kde jsem doposud fungovala systémem papírových krabic) jsem postupně přidělala vyrobené lístky a hotové lístky…..

A pár korálků, abych evokovala jeřabiny či šípky…

Ještě jsem vyhrabala dvě houbičky, které jsem modelovala do reportáže o vílích domečcích – nožička je kousek oloupané větvičky a klobouček z vařené domácí samotvrdnoucí hmoty – nejlepší a nejlevnější hmota na modelání – můj vytuněný recept najdete v knize To nejlepší z Loskutáka. Mimo jiné, už kvůli tomuto receptu se kniha vyplatí koupit 🙂

mašle z kokosového vlákna nebo třeba dřevěný motýlek….. to jsou další detaily…

A už je fešák na světě.

Sice mu to na plakátu Klimta slušelo, ale patří na dveře, tak šup tam s ním….

Povídání v rozhlase pěkně plynulo a já nebyla překvapena, protože jsem byla připravena. A pokud máte chvilku, můžete si to i poslechnout. 

Krásné barevné podzimní dny vám přeji 🙂

Komentáře