Penál podruhé Nápady / Ostatní / Tvoření s dětmi

Kdo sledujete mé stránky již delší čas, tak si možná pamatujete, jak jsem si před více jak čtyřmi lety polepila školní penál a udělala z něj pouzdro na kleště.  Nepamětníci se mohou podívat SEM. 

Takhle po polepení vypadal… slušelo mu to. Nicméně já nějak zapomněla na to, že papír, i když je nalepený a nalakovaný, zůstane papírem. A tak se mi stalo, že jsem dvakrát položila své kleště do vlhka a díky tomu se papír začal pomalu ničit a odlepovat…..

A protože jsem se chystala na setkání s Panem dráteníkem, byla by ostuda přijít s takovým otrhancem… a tak jsem to dotrhala celé a jala se přepotáhnout.

Protože nám na kurzech knihvazby zbývají pruhy plátna podlepeného papírem, rozhodla jsem se vyzkoušet, jak to s ním půjde – třeba i zda to půjde sešít apod. A ono to šlo….

Pomocí šablony a barev na textil (i když tady by šly použít i akrylové barvy, protože se to nebude prát, nemusí si to zachovat pružnost apod.) jsem nanesla motiv mých oblíbených mandal.

Dokonturováno mými oblíbenými tečkami a na linky jsem použila stříbrný lakový fix.

Po důkladném zaschnutí přišlo na řadu potahování…. tedy tady se přiznám jsem trošku spěchala a znáte to… práce kvapná….

Obstřihla jsem namalovaný obrys a připravila si lepidlo…. ale při poměření na penál se to zdálo velké. A tak jsem si uvědomila, že to musím zmenšit o obšitý kraj….

Nicméně jsem to neodhadla dobře a jak se nakonec ukázalo, zmenšila jsem to až moc. Nalepovalo se to moc dobře, protože papír látku drží krásně napnutou. Už se těším, až využiji další zbytky z kurzu, mám spoustu nápadů…..

Po nalepení mi v rozích koukal původní penál. Ale protože splňuji všechny body testu pro pravé, nefalšované tvůrce , tak jsem si poradila i tentokrát…

Prostě jsem ty vykukující části namalovala černým permanentním fixem….

A dotečkovala bílou textilní barvou.

Vím, mám to křivé….. ale prohlašuji to za záměr…..

Kleštičky jsou na svém místě.

A protože jsem na svou práci pyšná, tak jedna signatura 🙂

Zezadu….

A zepředu…. sluší mu to ne? A zase na pár, doufám dlouhých, let mám o penálek postaráno….

A ptáte se, kde a co jsem drátovala? No to bude veselá historka a ráda se podělím, jen co získám fotky 🙂

Komentáře