Nečekaně kmotrou Blog

Kdo mne zná ví, že jsem folkař tělem i duší. Ostatní hudební směry respektuji, některé se mi líbí, ale folk prostě vyhrává. Mám ráda, když rozumím textům, ladím s nimi a hudba je podtrhne.

Když jsem se přistěhovala na jih (a to už je nějaký ten pátek, příští rok to bude třicet let), tak jsem tu objevila Pavlínu Jíšovou, tenkrát začínající folkařku, a začala jsem ji pro sebe říkat  Zuzana Navarová jihu….

A jak šel čas, tak jsem se díky její dceři Adélce seznámila s Pavlínou osobně a zjistila jsem, že kromě skvělé muzikantky je to i prima člověk. Díky společným návštěvám sauny jsem poznala i její úžasnou maminku a pochopila, že jejich ženská rodová linie je protkaná hudbou.

A protože mám ráda hudbu naživo, tak jsem se těšila na křest Pavlínina nového CD, který proběhne v pátek 20. 9. 2019 v divadle U Kapličky a kmotrem bude bývalý zeť Pavlíny a také skvělý muzikant René Souček. Je skvělý kmotr, mohu to potvrdit, protože mně křtil knihu To nejlepší z Loskutáka.

Bohužel tento pátek budeme s Martinem učit v Praze kurz knihvazby a tak jsme si včera zašli na Pavlíny komorní koncert v divadelním klubu Antré v Českém Krumlově.

A jaké bylo milé překvapení, když mne uprostřed koncertu Pavlína vytáhla na pódium a představila mne jako kmotru svého nového CD.

Byla jsem tak zaskočena, že jsem ze sebe vysoukala jen pár vět. Až když jsem slezla z pódia, tak mne napadlo, co jsem chtěla jejímu CD popřát….

A tak mu to přeji tady: Nechť nedostojí svému jménu a je (světo)známé…

CD si můžete objednat přímo u Pavlíny na stránkách a já moc děkuji za tak milou a čestnou funkci.

A v první půlce listopadu vás moc ráda pozvu na křest své první kuchařky, kterou mi pokřtí právě Pavlína Jíšová v Českých Budějovicích. Termín dám včas vědět. A protože to bude křest včetně ochutnávek dobrot z mé knížky, určitě bude stát za to přijít, poslechnout si a ochutnat….

Za fotky děkuji Vlaďce alias Broučkovi, byť jsou lehce mázlé, tak jsou od srdce focené….. aneb i ji Pavlína překvapila a než stačila zaostřit, bylo pokřtěno 😊

Komentáře