Kurz veganské cukrařiny Akce / Blog

Pokud ode mne dostáváte maily, tak víte, že jsem víkend strávila na Veganském cukrářském kurzu (pokud nedostáváte, tak se můžete k jejich odběru přihlásit vlevo 😊). V mailu jsem slíbila reportáž. Kdybych neslíbila, asi ji nenapíši, ale sliby se mají plnit nejen o vánocích….

Jak víte, vegankou jsem nějaký ten rok, kdyby moje veganství bylo dítě, tak už se chystá do školy….  Vařím hodně, ale sladkou kuchyni jsem lehce zanedbávala, protože se snažím zároveň hodně eliminovat ze své stravy bílý cukr a bílou mouku. Přesto mne lákalo vědět, jak se dá dělat veganská cukrařina na úrovni.

Těšila jsem se na prima strávený víkend, tak jak to bývá na mých kurzech – dozvím se něco nového a v pohodě si to užiji. Dozvěděla jsem se spousty nového a zažila jsem něco, čemu se říká dril a profesionalita. A uvědomila jsem si, že já mám do profesionálky daleko.

Oba dny jsme jely jako fretky. Vše se odměřovalo na miligramy a teplota se měřila na přesné stupně, těsto se válelo na přesné centimetry….

Petra Stahlová je profesionálka každým coulem. Obdivovala jsem ji, jak celé dva dny dokázala udržet poker face a profesionální odstup. Takže pokud chcete vidět, jak se usmívá, tak se musíte, stejně jako já, podívat na její web.

Napekly jsme a vyrobily opravdu spoustu dortíků v krásném prostředí jejího domu.

Paní Petra pro nás připravila každý den skvělý veganský oběd, což byla jediná půlhodinka, kdy jsme si trošku odpočinuly.

 

Pokud vlastníte cukrárnu nebo cukrářskou výrobu, určitě vám kurz moc doporučuji a budu šířit vaše veganské zákusky a dortíky moc ráda dál. Vám určitě kurz dá neuvěřitelně mnoho.

Ale pokud jste stejně jako já jen taková „domácí kuchařka“ a pouze si chcete užít víkend, tak si kupte knihu Moderní veganské recepty (prý pokud zvládnete anglickou verzi, tak tu, protože v ní jsou recepty upgradované)  a za zbylých 7340,- vezměte kamarádku na wellnes víkend 🙂

Nebo si třeba zkuste Kouglofy podle jejího receptu.

Domů jsme si odvezly spoustu chutných a krásných dortíků, díky kterým jsem pochopila, proč se tomuto oboru říká cukrařina – cukr v nich hraje prim –  tak jsem na dnes pozvala kamarádky a pěkně si je vykrmím.

Určitě jsem se naučila spoustu drobných technických vychytávek a budu se snažit je využít v tom mém pečení z tmavé mouky a minimálního množství cukru. Určitě to nebude tak krásné a nebude se na tom tvořit závislost, ale budu to dělat s láskou.

A tady jsou výsledky našeho víkendového snažení… a jak řekla jedna z účastnic kurzu – musíme se pochválit, protože nikdo jiný to neudělá.

Moc děkuji svým spoluúčastnicím, díky kterým se atmosféra kurzu občas lehce odlehčila.

a hlavně Štěpánce z Uherského Hradiště, moc milé osůbce, která pro vás napeče to nejlepší cukroví, pokud jste někde tam kolem ní… Neveganské a teď už i veganské. Napište, předám kontakt, protože ona není moc internetová.

Myslím, že zase na chvíli mám vyčerpánu touhu být účastnicí kurzu, a tak se na vás těším buď už tento víkend na kurzu Knihvazby nebo na Tvořivém víkendu začátkem října.

Komentáře