Čteme hezky česky Akce

Pocházím z malého města a mám ráda knížky a lidi, kteří mají rádi knížky a nebo je dokonce píší. A tak určitě chápete, že vám musím napsat o jedné úžasné akci, které jsem se včera zúčastnila.

Konala se v malé městě, které ale zná celá republika. Přitom má o pět tisíc obyvatel méně, než má rodná Kadaň, kterou zná málokdo a ještě si jí polovina plete s Kodaní 😊

Český Krumlov je prostě genius loci. Možný si ho spojujete hlavně s davy turistů. Já už díkybohu třetí rok mám Krumlov spojený s místními lidmi. Se skvělými lidmi. S úžasnými lidmi….  A jednou z nich je Jarka Dominová, majitelka malého obchůdku s českou módou, která tu pořádá akci Čteme hezky česky, kdy se na ulici před jejím obchůdkem, čtou knihy. Schází se tu místní.

Povídá se, pojídá se, popíjí se, poslouchá se….. prostě popopopo 😊

Mockrát jsem se chystala a nikdy to nevyšlo. Až včera. A když už poprvé, tak s plnou parádou. Úžasným hostem – samotnou Irenou Douskovou. Možná znáte jejího Hrdého Budžese nebo knihu Oněgin byl Rusák a mnoho dalších.

Četla nám ukázky z knihy Rakvičky. Tak úžasně, že jsem si ji musela koupit a dnes bojuji s tím, abych místo práce nečetla a nečetla….

Čtení paní Ireny prokládali klasickou hrou na kytaru pánové Jinda Čapek a Radek Interholz.

Překvapil mne starosta ČK pan Dalibor Carda, který dorazil a sedl na schod a bylo vidět, že tam je hlavně proto, že ho to prostě baví a je rád s místními.

A pobavila Jaruška, která navrhovala, že by bylo fajn číst ukázky z knihy Darda, kterou také napsala paní Dousková, když je přítomen Carda.

Bylo to milé a pro mne další vtažení mezi obyvatele tohoto úžasného města. Těším se na příští rok a pokud to vyjde, tak jsem s Jarkou domluvená, že někdy budu číst i já a už se na to moc těším.

Komentáře