Patizoňáčky Recepty / Rychlé večeře / vegan

Patizon je stále oblíbenější zeleninou. Kromě řízečků a zeleninových směsí ho můžete využít i jako základ smažených placiček.

Patizon si oloupejte a vydlabejte semínka a nastrouhejte na jemno.

Stejně tak nastrouhejte tři až čtyři stroužky česneku.

Směs osolte, opepřete, ovesné vločky namelte na mouku, přidejte lahůdkové sušené zboží a kukuřičnou strouhanku.

Pomocí ovesné mouky a kukuřičné strouhanky zahustěte na hustší těstíčko.  Usmažte první placičku, ochutnejte a případně dosolte či dopepřete podle chuti.

Smažte pozvolna z obou stran a na papírové utěrce nechte odsát olej.

Podávejte se zeleninovým salátem.

PS. Stejné placičky můžete udělat i z jiné zeleniny…..  cukety, dýně, tuřínu….

Komentáře