Bytík u Žirafy Cestování

Slovensko stále považuji za součást mé země. Nějak mi nejde v srdci tuhle krásnou zemi oddělit a nazvat ji cizinou. A proto jsem byla moc ráda, když letos padla volba na strávení dovolené v Banskej Štiavnici.

Ubytování jsme opět řešili přes AirBnB – vybrali jsme si příjemný byt kousek od centra Banskej Štiavnice. Majitelé ho vtipně pojmenovali Bytík u Žirafy a tak jsme se na dovolenou předem vybavili tričky, na které jsem pomocí šablony namalovala žirafy.

Příjemný 2+1 v bytovce byl pro nás týden jako druhé doma. To je velká výhoda bydlení přes AirBnB. Nemáme rádi sterilitu hotelů.

Navíc si na dovolených vaříme, protože s mým stravováním stále ještě nemohu spoléhat na jídlo venku. I když Banska Štiavnica lehce překvapila, ale to vám povím v dalším článku, kde vám poradím, co hezkého se dá v tomto starém hornickém městě a jeho okolí, zažít.

Osobně jsem to „doma“ cítila třeba ve chvíli, kdy jsem v poličce objevila krásné vykládací karty.

Další výhodou bydlení přes tento systém je, že vám hostitelé rádi poradí, co vše je fajn vidět v okolí a kam určitě zajít. A navíc na Slovensku si báječně rozumíte, aneb jak řekla milá paní Iveta – je milé mluvit s hosty rodnou řečí.  A protože jsme měli možnost využít plného komfortu bytu – včetně použití koření na vaření apod, darovali jsme bytečku i malý dárek…

A ještě jeden důvod, proč osobně moc doporučuji s dětmi cestovat na Slovensko. Tím je právě řeč. Slovenské děti česky rozumí dobře, protože u nich v televizi stále ještě jdou pořadu a programy v češtině. U českých dětí je to už horší. Ale když budete s dětmi cestovat, tak zjistíte, že ony jsou velice bystré a rychle porozumí… a slova, která jsou prostě jiná jim vysvětlíte….  Aby věděli, že když je na Slovensku někdo chudý, tak to neznamená, že má málo peněz, ale je pouze hubený (i když to může s těmi penězi souviset 🙂 )

A ještě nabídka – pokud se chystáte využít tento systém a zaregistrujete se na mé  doporučení – vyděláme na tom oba – vy získáte kredit na ubytování ve výši 725,- Kč a já za vaše doporučení slevu 325,- Kč na další pobyt. Zaregistrujte přes tento odkaz.

 

Komentáře