obrazy plné vzpomínek Bydlení / Dekorace

Doma se nám povalovaly různé suvenýry z výletů a cest. Mušle, kamínky, žaludy, kaštany… prostě takové malé talismany, které si člověk strčí do kapsy, aby si schoval vzpomínku na krásné místo. Mušlí z různých koutů světa měl můj Pája plnou krabici a to je právě ono. Fakt nemám ráda syslení věcí v krabicích nebo lapače prachu na poličkách. Jednoho dne jsem všechny vysypala na zem a začala z nich dělat obrazy. Postupem času jsem na to přišla a dost mě to baví.

Máte doma taky kamínky, které nemají využití, ale mají pro Vás hodnotu? Zkuste si obraz vyrobit sami podle návodu níže nebo mi dejte vědět, možná bych pro Vás udělala obraz na míru.

Na plátno naneste špachtlí, vrstvu sádry nebo tmele. Vytvoří vám drsnou strukturu, na které mušle budou pak hezky držet.

Sádru nechte zaschnout.

Vysypte si všechny mušle a kamínky na jednu hromadu a rozdělte podle barev a velikostí. Bude se vám s nimi pak lépe pracovat.

Já se rozhodla udělat tento obraz jen z mušlí, které jsem lepila tavnou pistolí do tvaru mandaly. Střed jsem našla pomocí dvou provázků, které jsem na plátně nechala po celou dobu lepení aby mušle měly řád a obraz byl hezky vyvážený.

Obraz hezky dotváří atmosféru naší boho ložnice. Zdají se mi pod ním sny ze všech těch cest, kde jsme mušle nasbírali.

Střípky z mého každodenního života v Českém Krumlově najdete na Instagramu nebo na mém blogu.

 

Komentáře