Křupavé bezlepkové vafle Moučníky / Recepty / vegan

Sice už mám na stránkách několik receptů na bezlepkové vafle, ale musím si sem zapsat ten dnešní, který jsem před chvílí vymyslela a s chutí snědla… jsou totiž krásně křupavé….

Použila jsem kombinaci těchto tří bezlepkových ingrediencí – ovesných vloček, mandlové mouky a bezlepkové mouky Jizerka. Od každého 1,5 dcl skleničku.

Ovesné vločky jsem si umixovala v Nutribulletu na mouku.

K moukám jsem přidala dvě lžíce třtinového cukru a půl sáčku prášku do pečiva. Původně jsem chtěla ještě přidat špetku soli, ale v tom jsem si uvědomila, že mám v lednici lehce slaný nálev z plechovky cizrny (původně zamýšleno udělat z ní sníh na zapečení brambor, ale nějak pozapomenuto)….

Nálev z plechovky cizrny (plechovka 400g, obsah cizrny 240g) jsem nalila do nádoby Nutribulletu a chvíli šlehala…  Neudělá se vám sníh – na to musí být mixér se šlehací metlou, který momentálně nemám, ale už po něm házím očko….

Nicméně příjemně se to nadýchalo….  Přidala jsem tři lžíce oleje a šup s tím do suché směsi.

Umíchala jsem směs. Původně jsem měla v úmyslu ještě přidat nějaké rostlinné mléko, ale směs z cizrny nakonec naprosto vystačila. Ale myslím, že pokud budete chtít dělat větší porci, tak nemusíte mít více nálevu z cizrny, prostě do správné vaflovité konzistence doředíte rostlinným mlékem.

Tak a teď už jen nahřát můj milovaný vaflovač a jde se na to.

Krásně se pekly, nelepily, netrhaly…. v této fázi byly ještě hodně měkké, takže ještě na minutku…

Hotovou chvíli nechat vydýchat na podložce….  mezitím si můžete připravit zdobení… já jsem trošku blbnula s banánem a pístovým vykrajovátkem.  A nebojte, veškeré odkrojky skončily v útrobách mého žaludku, NIKDY nevyhazuji jídlo 🙂

No a pak už jen ozdobit, vyfotit a hurá jde se snídat …

Díky tomu, že jsou vafle krásně křupavé, tak je ani javorový sirup nerozmáčí, jen se příjemně vpije…

„Pocukrováno“ kokosem…. z této várky jsem udělala pět vaflí, přičemž dvě dosytosti zasytily….

Po snídani napsat článek, postovat na FB a Instagramu….. už mi to ani nepřijde divný 🙂  prostě dobré věci si člověk nemá nechávat pro sebe, to by byl pěkný sobec 🙂

 

A ještě tip co s vaflemi, které už nesníte… pokud vidíte, že máte ještě těsto, ale už by se vafle nesnědly, udělejte je méně dopečené než obvykle, nechte na mřížce zcela vychladnout a pak dejte do sáčku a do mrazáku. A někdy odpoledne ke kafíčku se budou hodit. Stačí vytáhnout cca 15 minut před tím, než zapnete vaflovač, pak je tam dát a prostě dopéct. Chutnají jako čerstvě upečené.

Určitě vyzkoušejte…..

a nebo jiné bezlepkové recepty z mých stránek….

Komentáře