Hlíva 3x jinak Hlavní jídla / Recepty / vegan

Dnes vám ukáži tři různé způsoby úpravy hlívy. Ale stejně tak dobře můžete použít cuketu či cokoli jiného, co jste zvyklí obalovat a smažit. A taky vás na konci budu lehce varovat…

Hlívu nejprve očistěte (stačí vlhký ubrousek) a odkrojte tužší konce. Nevyhazujte – lze je přimíchat do libovolné směsi….

Rozdělte si hlívu na tři části, pokud chcete vyzkoušet všechny způsoby….

Tím prvním bude grilování. Rozmíchejte si trošku oleje a grilovacího koření a plátky v tom namočte.

Grilujte… je to celkem rychlovka.

Další způsob je obalení v těstíčku. Použijte Hrašku na obalování a rozmíchejte ji s vodou do konzistence hustého lívancového těsta nebo taky lze hustotu připodobnit k hořčici.  Plátky v ní obalte.

Obalené plátky je dobré smažit ve větší vrstvě oleje a po vyndání je nechat na ubrousku okapat.

Poslední úpravou je tzv. trojobal, ale tady to bude vlastně jen dvojobal. Pokud vám zbylo těstíčko na obalování, tak jej jen trošku nařeďte. Pokud nezbylo, udělejte si nové, ale o chlup řidší – asi tak jako palačinkové těsto. Obalujte nejdřív v Hrašce a poté v kukuřičné strouhance. Tu doporučuji všema deseti. Jednak se nepřepaluje, je krásně křupavá a hlavně bezlepková.

A teď přichází to varování. Jako přílohu jsem dělala bramborovo-batátovou kaši. Ale protože nečtu návody a recepty nikdy před tím, než něco dělám, ale až když se to pokazí, tak jsem zvolila stejný poměr brambor a batátů. To lidi nedělejte.. je to tak sladké, že to nepřebije ani sůl, ani umeocet…. moje babička by řekla, že je to sladké jak hovno z nutrie 🙂

Nakonec jsem to celkem hodně osolila, že se to dalo… sice to bylo trošku podivné, ale najedla jsem se… a teď přemýšlím co se zbytkem té kaše… nějaká rada????

A vy příště vězte, že na kilo brambor stačí jedna větší batáta… na barvu i na chuť 🙂

Podávejte třeba se sojanézou smíchanou se Sirachou… je to moc dobré… a poměr podle sebe – jakou snesete ostrost…

Komentáře