![Domácí mozartovy koule](https://www.brydova.cz/wp-content/uploads/2019/04/WP_20150308_015.jpg)
Nedávno jsme byli v Salzburgu neboli Solnohradu a samozřejmě jsme koupili tradiční místní sladkost – Mozartovy koule. Já je bohužel neochutnala, protože obsahovaly syrovátku, mléčný tuk a dalších pár věcí, které se snažím nejíst… ale inspirovali mne k tomu, abych se do jejich výroby pustila doma…
A použila jsem jen pár surovin….
Balíček marcipánu (případně si můžete marcipán vyrobit i domácí), pistácie, kakao a trošku javorového sirupu.
Pistácie vyloupejte a umelte je na jemno v Nutribulletu.
Marcipán rozdělte na tři díly – tak jak vidíte na fotce.
Do prvního kousku zapracujte namleté pistácie. Na druhý díl si smíchejte kakaový prášek s javorovým sirupem, tak aby vzniklo těstíčko,které zapracujte do druhého dílku marcipánu.
Z pistáciové hmoty ukoulejte malé zelené kuličky – cca 8 mm průměr.
Zelené kuličky obalte do kakaové hmoty – stačí udělat v ruce placičku a obalit jím kuličku.
Poslední vrstva je čistě marcipánová.
Bohužel nešlo přesně odhadnout přesnou spotřebu a tak některé kuličky zůstaly prostě jen čokoládovo-pistáciové….
Ve vodní lázni si roztopte čokoládu na vaření. Kuličky mezi tím dejte na chvíli vychladit.
Kuličky nabodávejte na párátko a namáčejte do čokolády.
jako stojánek posloužilo rozkrojené jablíčko, které jsem poté samozřejmě snědla 🙂
Nechte vychladit a jezte… jsou skvělé….
A když je vytvarujete jako vajíčka, mohou to být i skvělé velikonoční sladkosti….