Založte si pohodu Blog

Založíme pohodu. To jsou slova, které mám ráda na svém partnerovi. Umí založit pohodu téměř kdekoli. Je to nastavením mysli. Většinou k tomu nepotřebujete vůbec nic, ale skvělé je, když to můžete něčím podpořit. Něčím dobrým…..

Letos jsem držela opět Suchej únor – tj. měsíc bez alkoholu ještě s vlastní výzvou – bez kávy. Chtěla jsem si ověřit, jak to s kávou mám, zda mi bude chybět. Upřímně řečeno – nechyběla. Resp. chyběla trošku právě když jsme zakládali pohodu. Ale pomohl čaj, se kterým se dá také krásně založit pohoda.

A v březnu jsem zjistila, že jednak nepotřebuji ve svém životě nutně alkohol a pokud ano, tak si budu hodně vybírat a užiji si těch pár doušků podávaných občas a s kávou jsem zjistila podobnou věc.

Dám si ji ráda, ale opravdu jen jako pohodový nápoj a když už, tak nejlépe čerstvě mletou s kardamomem a udělanou v džezvě. A ještě lépe, když mi ji někdo udělá….

A tak jsme začali na výlety vozit kromě jídla ještě džezvu….

O tom, jak si vaříme, jsem vám již psala a když už s sebou máme vařič, tak není nic snazšího než si připravit i kávu.

A tak si mohli vychutnat skvělou kávu na břehu Königsee.

Nebo si ji uvařit v 1200 mnm na opuštěné konečné lanovky, kterou právě opravují…. S námi tam byl jen kocour, který měl svou vyteplenou boudu.

Věřte, že pohodu s tím malým šálkem černé kávy vonícím kardamomem a s výhledem na Alpy a Salzburg, jen tak někde nezažijete.

Ve městě si samozřejmě kávu dáváme v hospůdkách či kavárnách, ale vybírám si – aby byla dobrá a s hezkým výhledem. Já jsem samozřejmě mozartovu kuličku jako vegan oželela, ale o to raději jsem si je vyrobila poté doma….  A jak vám prozradím již brzy.

Jak zakládáte pohodu vy?

 

 

 

Komentáře