Nepečený Ikea dort Blog / Moučníky / Recepty

Kdysi dávno jsem mívala ráda nepečené dorty – takové, kdy vrstvíte piškoty a šlehačku se zakysanou smetanou. Co jím jinak, tak jsem to prostě vynechala…. ale chuť byla….  a když už jsem se radovala, že to mám vychytané, tak jsem zjistila, že jsem bohužel přehlédla v sušenkách Ikea, které jsem použila místo piškotů, vaječnou melanž – takže se přiznávám, že jsem zhřešila malým kouskem, naštěstí zbytek snědli mí milovaní, kterým dort moc chutnal….  takže pro vegany je tu návod na skvělý krém a příště zkusím upéct nějaký korpus…..

Na krém si připravte kokosové mléko v plechu (tohle je tuším z Lidlu), které necháte alespoň den v lednici a kokosový jogurt také z Lidlu.

Uvařte si kávu a decentně do ní přidejte rum….

Plechovku kokosového mléka otevřete a do mísy přendejte pouze tuhou část. Vodu, která zůstane můžete použít třeba do smoothie. Přidejte kokosový jogurt a oslaďte javorovým sirupem – já jsem dala asi pět lžic. Umixujte v hladký krém.

Připravte si formu, kávu s rumem a jdeme na to….

Sušenky jsem namáčela v kávě a rovnala do formy…

poslední vrstva je krém…. formu jsem si nastavila asi přibližně stejně velkou jako byla krabice od sušenek a vyšlo to krásně…

Pak na pár hodin do lednice, aby se to proleželo a před podávání jsem to ještě na půl hodiny šoupla na mrazák, aby šla forma hezky sundat….

A povedlo se na jedničku…..

Boky jsem obložila plátky jahod.

Jahod jsem neměla tolik, aby zaplnily i horní část a tak jsem si vymyslela růžové cukrování – přes cedník drobečky z mrazem sušeného ovoce přes šablonu z papíru.

Šlo to moc hezky…

A výsledek byl taky pěkný… určitě tohle zdobení použiji i někdy příště…

Z odkrojků (prdelek) jahod jsem vykrájela vykrajovátkem srdíčka.

Další zdobení již jen čerstvě natrhanými květy fialek (které jsme pak i snědli, protože jsou moc dobré a zdravé) a mátovými lístečky, kterými obrazila má květinka na balkoně v květináči…

Vypadal fakt kouzelně….

A tenhle kousíček byl můj hříšek… ale protože jsem ho jedla s pevným přesvědčením, že je to OK, tak mi určitě neublížil….

A s malým kafíčkem byl opravdu skvělý…..

O zbytek se postaraly mé dcerky (vlastní i nevlastní) a přítel…. a já byla šťastná, že si pochutnali…. a doufám, že příště upeču nějaký skvělý korpus a zopakuji to čistě vegan…. Pokud máte tipy na vaše osvědčené těsto bez živočišných složek, napište do komentáře 🙂

Komentáře