Další experiment v oblasti vaflí. To víte, mám novou hračku a tak si prostě hraji… skoro jsem nemohla dospat… tentokrát opět bezlepkově, protože se snažím lepek ve své stravě omezovat. Ale vafle k nedělní snídani miluji…
Základní surovinou budou ovesné vločky a pojivem lněné semínko.
Na 8 vaflí si v nutribulletu rozmixujeme 1 šálek (já použila asi 150 ml) ovesných vloček a 1 vrchovatou lžíci lněného semínka.
Nemusíte na extra jemno, stačí na polohrubo 🙂
Smícháme spolu s 1 lžičkou prášku do pečiva, 1 lžičkou skořice, 2 lžícemi třtinového cukru, 3 lžícemi pohankové mouky (tu jsem zapomněla vyfotit), špetkou soli, 1 a půl šálkem rostlinného mléka, 2 lžícemi rumu a 1/4 šálkem oleje.
Umíchané těsto necháme cca 15 minut odpočinout, aby se spojilo a lněné semínko nabobtnalo.
Klasicky děláme vafle ve vaflovači a nechávám vždy chvíli odpočinout na mřížce, aby nám nezvlhly.
Podávejte s čím je libo, ovoce, naředěná marmeláda (pro dospělé klidně rumem), kokosová smetana, oříšky….
Další informace na sladké vafle můžete najít TADY.
A víte co mne baví?? V osm hodin jsem si začala dělat vafle k snídani, před devátou jsem měla nafoceno a posnídáno a hned vám to tu šoupu na net…. a bude půl desáté a můj nový recept putuje k vám…..
Krásné nedělní ráno 🙂
PS. Dostala jsem dotaz k bezlepkovosti ovesných vloček. Oves je přirozeně bezlepkový, ale bohužel pro osoby trpící celialikií je nutné kupovat speciální vločky z ovsa, který byl pěstován a zpracován mimo ostatní obiloviny. Ale pokud jen chcete omezit lepek ve stravě tak jsou pro vás vhodné jakékoli ovesné vločky. Více o tom si můžete přečíst tady.