Mandaly malované na PC Nápady / Ostatní

Milujete mandaly jako já? A rádi si je kreslíte? Pak se chci s vámi podělit o mou novou zkušenost s malováním mandal. Tentokrát jsem nechala stranou tužky i papíry a šla s dobou a začala je malovat na počítači. Ten jsem si nejdřív musela pořídit, protože bylo nutné mít dotykovou obrazovku a pero. Původně jsem pokukovala po zařízení od nakouslého jablka, které bylo úžasné, ale nenahradilo by klasický tablet.  A tudíž i díky ceně bylo mimo mé možnosti a ochotě investovat do tohoto „koníčku“. A tak jsem hledala kombinovaný notebook s tabletem a grafickým perem. Nakonec u mne vyhrál Lenovo Yoga, na kterém vám nyní píši tento článek a současně i kreslím mandaly.

mandalantbZatím jsem si koupila malý program Amaziograph – který mi umožňuje to, co vidíte na videu obrazovky.

Můj notebook mi umožňuje přepnout do režimu tabletu a malovat grafickým perem přímo na obrazovku.

mandalazvideaTakhle nějak to funguje:

I tak to chce hodně pevnou ruku a trénink, aby čáry nebyly úplně rozklepané. Proto jsem se rozhodla, že budu trénovat a každý den vám do alba na FB a na googlu vložím minimálně dvě mandaly. Jednu dávám na bílém podkladu, ta je určená jako omalovánka, je méně členitá. Druhou na černém, protože mi připomíná krajku a je jen pro potěšení oka. Ale pokud by někdo z vás toužil si ji vybarvit, tak si ji jen v nějaké programu barevně otočte.

mandala

Sama jsem si musela vyzkoušet jak se moje mandaly vybarvují a věřte mi, že mne to baví…

IMG_20190221_134901_resized_20190221_014939240-001

Program umí i jednoduché zrcadlení a tak si můžete namalovat i dokonale symetrickou kočku… jen ten druhý ocas ji musíte posléze například v Malování vygumovat 😊

kočkaRáda bych se časem naučila mandaly kreslit přímo ve vektorech. Aby linky byly úplně krásně rovné a mohla jsem pro vás malovat nové šablony, nebo mandaly použít na tisk látek apod. Pokud někdo z vás tuší, který program by to uměl – tj. malovat přímo v křivkách a zrcadlit, prosím dejte mi vědět.

Moje mandaly dávám k využití pouze soukromému, pokud máte zájem o jejich komerční využití, prosím dejte mi vědět a nějak se určitě domluvíme.

A pokud si budete moje mandaly jen tak vybarvovat, potěší mne, když mi pošlete výsledky… tak jako to udělala Michaela Langmajerová… díky moc

vybarvené

Komentáře